200-річчя ЛТЕУ очима кафедри Міжнародних економічних відносин

17.12.2016 13:54

Львівський торговельно-економічний університет, один з найстаріших навчальних закладів з підготовки фахівців торговельної справи, урочисто відзначив 200-річчя з дня заснування. Кафедра міжнародних економічних відносин, яка в стінах цього славетного вузу забезпечує підготовку випускників, обізнаних з усіма тонкощами ведення бізнесу, розвитку торгівлі, фінансової аналітики в сучасному глобалізованому світі, з радістю долучилася до святкування цієї визначної події.

Викладачам кафедри МЕВ було надзвичайно приємно отримати почесні грамоти та грамоти університету. Не залишилися непоміченими і заслуги студентів-міжнародників Оксани Проць, Марка Макаренка, Анжеліки Ібрагімової, наукова та громадська активність яких також була відзначена грамотами університету. А магістрантці Ярині Умриш вручено премію імені професора Віктора Шевчука, завідувача кафедри міжнародних економічних відносин.

Серед урочистих заходів заслуговує на увагу Міжнародна науково-практична конференція, присвячена 150-річчю утворення першого споживчого товариства в Україні та 200-річчю від часу заснування ЛТЕУ "150 років споживчій кооперації України: оцінюючи минуле, визначаємо майбутнє", яка відбулася в стінах ЛТЕУ 13 грудня 2016 р. В роботі конференції активно прийняли участь викладачі кафедри МЕВ. Так, модератором третього пленарного засідання  була професор Марія Флейчук, а професор Віктор Шевчук та доцент Сергій Семів виступили з доповідями під час панельної дискусії. І, звичайно ж, прикрасили цей потужний науковий захід третьокурсниці-міжнародниці, які хлібом-сіллю урочисто зустрічали представників міжнародних кооперативних організацій. А наша юна Надія Гавриляк (381 група) забезпечувала фаховий переклад доповідей іноземних гостей.

Чудовим завершальним акордом свята стала урочиста академія в Львівському національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької, під час якої пролунали вітальні слова ректора, професорів, меценатів, гостей та представників місцевої і державної влади. 

Кафедра МЕВ горда усвідомлювати себе частиною одного з найдревніших львівських вузів і сподівається продовжувати традицію підготовки висококваліфікованих фахівців ще не одне сторіччя!