60-річчя Народної капели бандуристок «Галичанка»

20.05.2019 09:22

19 травня 2019 року в актовій залі університету відбувся урочистий концерт, присвячений 60-річчю творчої діяльності колективу університету, Лауреата міжнародних та всеукраїнських конкурсів, Народної капели бандуристок "Галичанка".

На ювілейний концерт завітав міський голова Львова Андрій Садовий. Андрій Іванович привітав ювілярів та подякував учасникам колективу за високі творчі досягнення, популяризацію української народної пісні та вручив нагороди від міської ради.
Ректор університету, професор П. О. Куцик і проректор з навчально-виховної роботи, професор С.Д. Гелей у вітальних промовах, нагороджуючи керівників та учасниць капели, відзначили винятково вагому роль колективу-ювіляра у натхненній популяризації української пісні в Україні та за її межами, пропагуванні кобзарського мистецтва, духовному та естетичному вихованні сучасної української молоді.
В урочистому концерті під овації переповненої зали у виконанні колективу та чисельних гостей і митців-колег прозвучало 22 інструментальні і вокальні композиції, як давно стали "візитною карткою" "Галичанки": "Ой бандуре, бандуристе", "Витай Царице ангелів", "Гомоніла Україна", "Галичанка", "В гаю зелененькім", "Водограй", "Надія є" ! та багато інших.

До відома:

Народну капелу бандуристок "Галичанка" засновано у 1959 році відомим бандуристом і педагогом, великим патріотом  України Володимиром Дичаком, за роки своєї творчої діяльності досягнув високого професійного рівня і в 1968 році заслужено здобув почесне звання “народна капела”.
За весь період творчої діяльності капела має чималі здобутки: ”Галичанка” – лауреат багатьох всеукраїнських і міжнародних конкурсів і фестивалів; з нею співали видатні співаки сучасності; колектив неодноразово виступав на радіо і телебаченні, а 9 творів у виконанні “Галичанки” увійшли в золотий фонд українського радіо.
З 2005 року капелу очолило творче тріо - керівник і диригент Руслана Дробот, концертмейстер Мирослава Медвецька і хормейстер Надія Заборовська, завдяки якому “Галичанка” досягла нових творчих висот.