АКАДЕМІЯ РОЗШИРЮЄ СПІВПРАЦЮ З ЄВРОПЕЙСЬКИМИ ВУЗАМИ

19.09.2013 10:30

11 вересня 2013 року в академії відбулась зустріч першого проректора, професора Петра Куцика, завідувача кафедри експертизи товарів та послуг, професора Ірини Ємченко з представниками наукових шкіл Польщі: професором Університету економіки в Кракові Станісловом Попек та директором інституту економіки і менеджменту Річардом Пукала (Державна Вища Професійна Школа Технічно-Економічна ім. Броніслава Маркевича в Ярославі).  

На зустрічі учасниками обговорено проблемні аспекти українського законодавства щодо вимог Європейського Союзу. При цьому, польськими колегами акцентовано увагу на необхідності посилення в Україні аналізу ризиків при виробництві продуктів харчування. В свою чергу, професор Ірина Ємченко ознайомила гостей зі станом наукових досліджень кафедри. Зокрема, Ірина Володимирівна наголосила, що науковцями академії попередньо складено анкети для опитування щодо аналізу ризиків підприємств Львівського регіону, які займаються виробництвом продуктів харчування з метою вивчення якості сучасного стану виробництва.

В рамках проведеної зустрічі між Львівською комерційною академією та представниками наукових шкіл Польщі підписано угоду про співпрацю на 2013-2014 роки з перспективою подальшого продовження. Умови договору передбачають співпрацю викладачів кафедри експертизи товарів та послуг з польськими вченими в галузі наукових досліджень щодо впровадження системи якості та безпечності продуктів харчування на прикладі вітчизняних та зарубіжних підприємств в контексті входження України в ЄС.

Також, учасниками зустрічі обговорено основні напрями спільної наукової роботи, зокрема організація конференцій, видання колективних монографій та публікацій в Україні та Польщі.