Авторський курс «Розвиток креативного потенціалу»

28.01.2022 16:50

Авторський курс «Розвиток креативного потенціалу» проф. Ірени Свидрук для підвищення кваліфікації викладачів Чернівецького кооперативного фахового коледжу економіки і права

27 січня 2022 року відбулася перша лекція авторського курсу «Розвиток креативного потенціалу» д.е.н., проф. Ірени Свидрук в межах підвищення кваліфікації викладачів закладів вищої освіти системи споживчої кооперації України. Лекція відбулася  у режимі zoom-конференції.
Лектором були передані щирі вітання від керівництва та трудового колективу Львівського торговельно-економічного університету всім колегам Чернівецького кооперативного фахового коледжу економіки і права!
Ректорат Університету притримується думки, що пройшов час, коли викладач міг надиктувати текст лекції, а на наступному занятті просто ставити завдання здобувачу вищої освіти переказати цей текст. Треба йти в ногу з часом, а ще краще, на випередження і здобувати знання, котрі будуть основою для оволодіння майбутньою професією.
Отже, актуальність розвитку та опанування креативних технологій навчання студентів, роботи з аудиторією, формування мотивів до навчання у відповідності до потреб студентів, працедавців, сьогодення та майбутнього, є значною.  
Основною метою лекції «Креативні підходи до активізації навчального процесу, як приклад практичного значення розвитку креативного потенціалу» став розвиток креативного потенціалу викладачів для покращення навчального процесу.
Одне з важливих завдань сьогодення - навчити студентів самостійно здобувати знання, що досягається виключно розвитком зацікавленості студентів у навчальних предметах. Це означає, що кожен викладач повинен підходити до організації навчального процесу креативно, тобто по-творчому.
У лекції, котра викликала жвавий інтерес у викладачів коледжу, було висвітлено прогресивні підходи та методи до організації навчального процесу, оглянуто приклади виходу із нетипових ситуацій, систематизовано прийоми активізації уваги та покращення мотивації студентів до навчання.