Бізнес-тренінг в межах міжнародного проєкту

04.05.2023 18:33

3 травня 2023 року в межах проєкту «Entrepreneurial Preparation for Notable and Engaging Universities / Підготовка до підприємницької діяльності для відомих та привабливих університетів» проф. Лупак Р. Л. провів бізнес-тренінг «Бізнес-планування підприємницької діяльності: верифікація інноваційних рішень» для здобувачів різних рівнів вищої освіти та за участі професорсько-викладацького складу університету.

Проведений бізнес-тренінг об’єднав понад 100 учасників, у т.ч. близько 30 учасників в режимі Zoom-конференції. Відвідали захід ректор, проф. Куцик П. О., проректор з наукової роботи, проф. Семак Б. Б., завідувач кафедри економік,и проф. Міценко Н. Г., директор Центру міжнародної освіти та співпраці  Штанько Т. М. та директор Центру інновацій, доц. Миронов Ю. Б. Також, учасниками бізнес-тренінгу були молоді вчені та здобувачі ступеня доктора філософії Інституту регіональних досліджень імені М. І. Долішнього НАН України.
Бізнес-тренінг дозволив учасникам системно розвинути теоретико-методичні та прикладні аспекти бізнес-планування прогресивного становлення і розвитку підприємницької діяльності в Україні.
Акцентовано увагу на процедурних аспектах дедуктивної послідовності підготовчої, початкової та основної стадій розроблення і представлення бізнес-плану як документу, за яким можливо отримати необхідні грошові кошти у започаткуванні підприємницької діяльності.
Одним із основних джерел отримання необхідного фінансування реалізації підприємницьких проєктів запропоновано розглядати бюджетні гарантовані програми на платформі Є-робота. Відповідно презентовано способи інформаційно-аналітичного та методичного забезпечення процесів бізнес-планування підприємницької діяльності згідно вимог державних інституцій із надання таких грантів.
Участь в бізнес-тренінгу дозволила усвідомити композицію засобів та інструментів управління реалізацією грантових бізнес-проєктів і процедур розроблення та реалізації програм підвищення інноваційної активності та конкурентоспроможності бізнесу в теперішніх умовах соціально-економічного функціонування України.