Буковинську гостинність відчули у Львові

06.06.2016 12:53

“Заставнівська волонтерська сотня” ВО “Буковина – українському війську” підготувала два вщент заповненні автобуси домашніми стравами з печі, копченою рибою, ковбасами, солодощами та особисто (30 активних волонтерів) доставила воїнам АТО, які проходять лікування у Львівському військово-медичному клінічному центрі Західного регіону.

Загалом посмакувати стравами буковинських господинь мали змогу майже 200 солдат. Крім того, Заставнівські волонтери підготували власну концертну програму для бійців.
Допомагали Заставнівським волонтерам у військовому госпіталі представники ГО “Волонтерська сотня Львів” та волонтер, викладач нашого навчального закладу (1969-2013 рр.) Марія Павлівна Ковальчук.
Львівський торговельно-економічний університет долучився до волонтерської акції Заставнівської сотні, шляхом надання їм безкоштовного проживання у Львові.
Марія М’якота,
організатор Заставнівської волонтерської сотні
- взагалі, ми на фронт (саме фронт, а не АТО – відзначає Марія Василівна) відправили 18 конвоїв. Відвідини бійців у військовому госпіталі – це наша така перша волонтерська акція,  якою ми хочемо показати солдатам, що їх чекають вдома з нетерпінням. Плануємо відвідати всі військові госпіталі України, а розпочали зі Львова, тому що він до нас є найближчим. Особливістю нашої допомоги є те, що всі страви (в асортименті налічується понад 31 страва, яку готували у зону АТО) ми готуємо власноруч в українській печі. Ми завжди відправляємо нашим солдатам все свіженьке, тому на сьогодні, наприклад, ми цілу ніч готували страви для того щоб хлопці мали змогу скуштувати ще теплі страви.
До наших заходів долучається кожного разу все більше і більше наших громадян. Загалом у “нашій сотні” вже налічується понад 200 осіб. У нашому колективі є як бійці АТО, захисники Луганського аеропорту, матері солдат та прості громадяни, яким не байдужа ситуація на сході України. При підготовці кожної відправки до нас долучаються всі школи району та дитячі садки. Дітки власноруч готують нашим захисникам духовні обереги, що є прикладом патріотичного виховання молоді.
Світлана Масловська,
депутат Чернівецької обласної ради, активний учасник Заставнівської волонтерської сотні
- наші волонтерські заходи мають за собою мету не лише допомогти бійцям на Сході України, а мають просвітницькі заходи як для наших захисників так і для тих, хто готує їм допомогу. Прикладом патріотичного виховання молоді у нас в регіоні є те, що всі школи району долучаються до підготовки конвою. Зокрема, діти молодших класів готують малюнки для наших бійців, а старших класів – духовні обереги. Наприклад, дівчатка старших класів вишивали хустинки-обереги, які ми освятили в церкві та відправили нашим захисникам на фронт.
Крім того, слід відзначити особливість нашого волонтерського руху. Заставнівська сотня активно проводить флеш-моби, благодійні ярмарки та концерти на яких ми збираємо кошти для фінансування кожного конвою. Звісно, багато наших співгромадян з різних куточків України та Європи до наших волонтерських ініціатив долучається як матеріально так і фінансово, що свідчить, що ми є єдиною країною.

IMG 0819
  • IMG 0819
IMG 0804
  • IMG 0804
IMG 0810
  • IMG 0810
IMG 0811
  • IMG 0811
IMG 0813
  • IMG 0813
Marija M jakota
  • Marija M jakota
Svitlana Maslovska
  • Svitlana Maslovska
Відображено зображень з 1 по 7 із 7