Дегустаційна оцінка якості сирів

13.10.2017 15:08

12 жовтня 2017 року на базі закладу ремісничих крафтових сирів «L’affinage» було проведено виїзне лабораторне заняття з дисципліни «Організація роботи фромажера» зі студентами-магістрами спеціальності «Готельно-ресторанна справа» на тему «Дегустаційна оцінка якості сирів».

Мета заняття - закріплення лекційного матеріалу та використання на практиці отриманих знань та умінь щодо особливостей підготовки та проведення дегустаційного оцінювання якості ферментованих сирів різних типів та видів. Важливими та корисними для студентів є також спілкування, поради та обмін інформацією з фахівцями-афінерами і дегустаторами.
Під час заняття було проведено дегустацію п’яти сирів різних груп і типів: «Волошка», «Скирт», «Валок», «Камамбер» та «Цуркан» за результатами якої узагальнено та зафіксовано специфічні ідентифікаційні ознаки перелічених сирів.