День харчової промисловості на факультеті ТУСО

20.10.2017 16:29

18 жовтня 2017 року в конференц-залі факультету товарознавства, управління та сфери обслуговування відбувся традиційний захід до дня харчової промисловості в якому взяли участь студенти та викладачі факультету. Організатори свята – деканат факультету, кафедра харчових технологій та кафедра товарознавства, технологій і управління якістю харчових продуктів. На свято завітали студенти спеціальності «Харчові технології» Львівського кооперативного коледжу економіки та права Навчально-наукового комплексу «Академія» на чолі з головою циклової комісії підприємництва та біржової діяльності Марчишин Лідією Петрівною, а також слухачі довузівської підготовки університету з Італії, Бангладешу, Камеруну, Грузії, Алжиру та Ємену. Поринути в особливості цього дійства їм допомагали провідний фахівець центру Міжнародної освіти та співпраці університету Тетяна Глущенко і викладач української та англійської мови Олена Крупей.

Відкрив захід вітальним словом декан факультету, доцент В.В. Гаврилишин. Він відзначив те, що вже стало доброю традицією на факультеті проводити різноманітні тематичні заходи та організовувати святкування професійних фахових свят, а активна участь у цих заходах є хорошим стимулом до відмінного навчання та активної наукової роботи. Після виступу декан факультету запросив до слова ректора університету, професора П. О. Куцика. Петро Олексійович привітав усіх присутніх з професійним святом, побажав студентам успіхів у навчанні та гарного святкового настрою.
Святкування Дня харчової промисловості проходило у два етапи, на першому з яких було організовано чотири майстер-класи.
Високий майстер-клас з приготування десертів італійської кухні продемонструвала старший викладач кафедри харчових технологій факультету Орися Іжевська разом зі студентами 1 курсу спеціальності «Харчові технології». У процесі приготування «Тірамісу» та десерту «Baci di dama» вона розповіла історію виникнення італійських десертів, та більш детально охарактеризувала тонкощі їх виробництва.
«Родзинкою» свята стало неймовірне шоу з приготування коктейлів у виконанні бар-менеджера готельно-ресторанного комплексу Edem Resort Medical & SPA Юрія Рівняка, який віртуозно приготував кілька видів коктейлів. Усі присутні змогли поринути у світ барменів, зсередини пізнати особливості приготування коктейлів із натуральної сировини.
Не менш цікавим і захоплюючим був майстер-клас магістра спеціальності «Харчові технології» Михайла Шури з приготування імбирних пряників. Він детально показав весь технологічний процес їх виробництва, і зробив особливий наголос на оздобленні поверхні виробів.
Завершенням першого етапу свята став майстер-клас із приготування «Дзеркальної глазурі для тортиків» у виконанні студентки спеціальності «Готельно-ресторанна справа» Катерини Кручок. Вмілими руками майстра на очах у всіх дзеркальна глазур перетворила звичайний торт на втілення краси і елегантності.
Студенти і викладачі факультету та гості свята із задоволенням смакували ексклюзивними солодощами та охолодженими напоями.
В завершенні свята декан факультету, доцент В.В. Гаврилишин подякував усім організаторам, виконавцям за чудові майстер-класи та запросив усіх присутніх на «Ярмарок смаколиків» та «Candy bar№, що став другим і завершальним етапом свята. В широкому асортименті смачні та вишукані вироби приготували студенти 4 курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа» з куратором Людмилою Демидчук, 1 курсу спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» з куратором Ольгою Гиркою, 1 курсу спеціальності «Харчові технології» з куратором Наталею Петришин та студенти 2 курсу спеціальності «Харчові технології» з куратором Наталею Терешкевич.
Викладачі, студенти та гості отримали приємні враження і позитивні емоції від різних майстер-класів та організації свята в цілому.