День високого мистецтва та смаку

05.04.2017 09:32

5 квітня 2017 року в університеті відбувся урочистий захід з нагоди Міжнародного дня театру на тему "Святкуємо день театру!". З цієї нагоди в актовій залі зібралися студенти, викладачі, співробітники та гості, для перегляду "Акторського ігрового тренінгу! Байки! Жарти! Монологи!"

Присутні мали можливість спостерігати за справжньою акторською майстерністю студентів-акторів: Оленки Білоус, Олександра Збараського, Юрія Іваніва, Юрія Курило, Андрія Комацюка, Андрія Коросчісв, Назарія Побуринного, Ірини Романчук та Анастасії-Марії Хавунки. У виконанні юних митців прозвучали твори Леоніда Глібова, Степана Руданського, Івана Нечуй-Левицького, Жан де Лафонтена, Антона Чехова. Неабияке захоплення викликало читання монологів: "Серпневе небо" (Ірина Львова), "Як би я була" (Зоя Казанжі), "Рожевий светр" (Стефанія Гродзинська) та багато-багато іншого.

Слід відзначити, що програму підготувала доцент кафедри театрознавства та акторської майстерності ЛНУ ім. Івана Франка, Заслужена артистка України Олена Баша. Художній керівник - Юрій Мисак. Музичне оформлення - Валерій Коломієць.

ВРАЖЕННЯМИ ДІЛЯТЬСЯ:
Олександра Кендус,
доцент кафедри історії і політології

  • Вечір "Святкуємо день театру!" – знову наповнив неповторною атмосферою актову залу університету. Дійство на сцені наблизило глядачів як до визнаних шедеврів світової та української драматургії, так і до сучасних творів українських митців. Присутні поринули у тонку атмосферу акторської майстерності подаровану чудовою грою молодих акторів.


Маріанна Войтович,
студентка юридичного факультету

  • Завдяки грі талановитих акторів ми отримали можливість поринути в таємничий та незвіданий світ акторства, посміятись над жартівливими номерами та перейнятись трагедією, про яку так майстерно розказували актори.

Варто зазначити що кожного дня, ми зі швидкістю вітру проживаємо своє життя і навіть не маємо хвильки часу зупинитись, підняти голову, помилуватись красою навколишнього світу. І тільки доторкаючись до вічного, заслухавшись мелодики серця і душі, яку передають актори, проживаючи свої ролі, ми повертаємось до свого справжнього єства і світ навколо стає добрішим. Адже саме в театрі ми бачимо справжність, особливість та щиро переймаємось тим, що відбувається навколо. Саме театр розгортає перед нами панораму страждань, радості, кохання, розпачу, болі. Щиро дякуємо нашим талановитим гостям, які так професійно та натхненно сьогодні працювали для нас, оголюючи свою душу та почуття. Разом з ними ми пережили всі ті неймовірні емоції. Я та мої друзі-студенти ще раз мали змогу переконатись що потрібно приділяти час і для відвідування театрів для збагачення своїх знань та відчуття емоцій.