Дискусія з журналістом-розслідувачем

28.09.2022 12:58

27 вересня 2022 року в університеті відбулася зустріч студентів 2-3 курсів спеціальностей "Журналістика", "Маркетинг" та "Міжнародні економічні відносини" з Радником Голови Львівської обласної військової адміністрації з інформаційної політики, керівником інтернет-видання "Львів-медіа", практикуючим журналістом-розслідувачем Любомиром Ференсом.

Під час спілкування студенти обговорили з лектором низку актуальних питань. Зокрема, наскільки небезпечною є зараз професія журналіста-розслідувача; яка роль журналістики у сучасному українському суспільстві; як змінилась робота український медіа під час війни; як журналісту захистити себе та свої джерела інформації від маніпуляцій та фейків; які методи застосовують журналіти-розслідувачі у своїй практиці; як ефективно провести конфронтаційне інтерв'ю та багато інших.
Для відома: Любомир Ференс – переможець першого Національного конкурсу журналістських розслідувань за документальний фільм «Як вбивали Нігояна, Жизнєвського, Сеника», в якому розслідував перші вбивства на Євромайдані. У 2015 році отримав найвищу відзнаку від журі в конкурсі «Контроль над тютюном: розвіюємо димову завісу».