Дні науки в університеті

19.06.2020 08:00

18-19 червня 2020 року в університеті відбулися Дні науки, в рамках яких пройшли наукові конференції, серед яких міжнародна науково-практична конференція та наукова конференція студентів університету на спільну тему “Сучасні напрями розвитку економіки, підприємництва, технологій та їх правового забезпечення”. Учасниками наукових заходів подано до друку понад 300 тез.

Основним заходом в рамках Днів науки стало проведення міжнародної науково-практичної конференції на тему “Сучасні напрями розвитку економіки, підприємництва, технологій та їх правового забезпечення”, котра відбулася 18-19 червня 2020 року. У доповіддях та опублікованих тезах учасників конференції розглядались актуальні для національної економіки питання, проблеми розвитку сучасних технологій, міжнародних економічних відносин, підприємництва, маркетингу, менеджменту, обліку й оподаткування  та правового забезпечення господарської діяльності.
У зв’язку з карантинними обмеженнями конференція відбулася в онлайн-режимі на платформі ZOOM. У роботі конференції взяло участь понад 100 учасників.
     
Конференцію відкрив ректор, професор П. О. Куцик, який привітав учасників з святом науки в університету, закликав до плідної наукової дискусії та урочисто зачитав наказ про відзначення Почесними Грамотами та Грамотами науковців університету з числа науково-педагогічних працівників та студентів.

За вагомий внесок у розвиток наукової діяльності університету Почесними Грамотами було нагороджено таких науково-педагогічних працівників: Н. Г. Міценко, Р. Л. Лупака, С. В. Черкасову, Т. М. Лозову, Головацьку, О. І. Ковтуна, В. І. Куцик, І. І. Олексин, І. М. Мельник, Ю. А. Дайновського, Т.В. Калайтан, Б. М. Шевчика, І.М. Ощипка, І. В. Ємченко, І. І. Свидрук, В. В. Апопія, О. О. Гудзовату, О. І. Шалеву, Б. В. Щура, Ю. В. Полякову, Т. П. Яхно, І. В. Бойчук, Н. М. Демчук, А. В. Степанова, Т. С. Подорожну.

Також були нагороджені студенти – переможці всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт, всеукраїнського конкурсу студентських дипломних робіт, а також ті, які брали найбільш активну участь у науковій роботі,  зокрема: В. В. Оласюк, Б. В. Симовинюк,    М. М. Сакаль, Є. Т. Луньов, Л. І. Солонтай, Д. О. Тимків, Ю. А. Климів, О. В. Грищенко,  С.В. Грінченко, Ю. О. Бас, Н. О. Петрига, Р.А. Олеш, Х.І. Шолопа та інші.

На першому пленарному засіданні “Сучасний стан і перспективи розвитку економіки, обліку та фінансів” було заслухано наукові доповіді ректора університету,  професора  П. О. Куцика на тему “Аналіз динаміки основних показників національної економіки України за 2010-2019 рр.”; доцента Б. М. Шевчика  на тему “Культурні змісти економічних систем”;  доцента О. О. Гудзоватої  на тему “Грошово-кредитна політика в системі забезпечення фінансової безпеки України” та доцента Ю. В. Полякової  на тему “Забезпечення конкурентоспроможності регіонів України на інноваційних засадах”.                                             
На другому пленарному засіданні “Проблеми управління процесами забезпечення якості продукції та їх правового регулювання” виступили з науковими доповідями професор І. Я. Вдовичин  на тему “Демократія як інструмент руйнування прав і свобод людини”; професор О. О. Трут  на тему “Концепція управління результативністю організації в сучасній парадигмі менеджменту”; доцент А. Б. Медвідь на тему “Відповідність законодавчих підстав адміністративного затримання особи без рішення суду положенням Європейської конвенції з прав людини”, а також із спільною доповіддю “Проблеми безпечності та якості харчових продуктів та їх місце в товарознавстві й технології ” виступили  доцент О. І. Гирка та професор І. В. Сирохман.
На наступний день учасники конференції продовжили роботу у секціях.