Додаткові заходи щодо запобігання епідемії коронавірусної інфекції (covid-19) від Львівської міської ради

17.03.2020 13:11

Рішенням Міської комісії з питань надзвичайних ситуацій і цивільного захисту населення від 16.03.2020 р. у Львові на час карантину призупинено роботу закладів громадського харчування, торгово-розважальних центрів, установ сфери послуг та торгівлі

Комісія вирішила:

1.    Ввести режим підвищеної готовності до надзвичайної ситуації;
2.    На час карантину призупинити діяльність з 14.00 год 16.03.20 таких об’єктів:
2.1.    Закладів громадського харчування за винятком сервісу “он-лайн доставки” продуктів харчування і при умові дотримання окремого протоколу (в кінці тексту).
2.2.    Торгово-розважальних центрів, дозволивши лише діяльність продуктових магазинів, супермаркетів, аптек, зоомагазинів, спеціалізованих магазинів дитячого харчування та магазинів побутової хімії, які розташовані у даних центрах.
Працівникам цих закладів керуватись окремим протоколом.
2.3.    Закладів побутового обслуговування та сфери послуг (за винятком сервісу “он-лайн послуг”).
2.4.    Закладів, які надають косметологічні, перукарські, масажні і SPA-послуги.
2.5.    Коворкінгових зон (за винятком кол-центрів).
2.6.    Речових ринків, магазинів та торгових центрів промислових товарів.
2.7.    Заборонити надання планової стоматологічної допомоги у всіх стоматологічних закладах усіх типів форм власності.
Забезпечити надання невідкладної медичної допомоги.
3.    Забезпечити діяльність у режимі “он-лайн” Центрів надання адміністративних послуг, відділів соціального захисту та Центрів туристичної інформації, Кол-центру в «Львівенергозбут», ПрАТ «Львівобленерго» (прийом документів забезпечити виключно дистанційно — поштою або через електронні сервіси на офіційних сайтах).
Видача раніше поданих документів повинна здійснюватися в обмеженому режимі черговими працівниками за попереднім телефонними записом.
Обслуговування відвідувачів здійснювати виключно за наявності засобів індивідуального захисту працівників.
4.    Дозволити господарську діяльність (через здійснення “он-лайн замовлень” чи телефоном з наступною доставкою товару замовнику) таким об’єктам:
4.1.    Торговим закладам господарських товарів
4.2.    Торговим закладам будівельних матеріалів
5.    Дозволити діяльність за окремим протоколом: 1) продуктовим магазинам; 2) супермаркетам; 3) аптекам; 4) зоомагазинам; 5) магазинам побутової хімії; 6) спеціалізованим магазинам дитячого харчування; 7) установам банків; 8) поштовим установам; 9) авто (газо) заправним станціям; 10) станціям технічного обслуговування транспортних засобів; 11) автостанціям; 12) торговим закладам сфери ритуальних послуг; 13) ветеринарним лікарням та амбулаторіям.
6.    Рекомендувати роботодавцям організувати дистанційну роботу для працівників, віком від 55 років, та особам, які мають хронічні захворювання.
7.    Директору юридичного департаменту (Г. Пайонкевич) рекомендувати судам, розташованим на території міста Львова, обмежити участь сторін у судових засіданнях.
8.    Директору департаменту «Адміністрація міського голови» (Є. Бойко) звернутись до керівництва церков та релігійних організацій з проханням про організацію проведення богослужінь в режимі “он-лайн”, а також проводити роз’яснювальну роботу про важливість дотримання усіх заходів безпеки, рекомендованих Штабом прийняття оперативних рішень в умовах загрози епідемії коронавірусу інфекції COVID-19 у м. Львові.
9.    Скеровувати у правоохоронні органи матеріали по кожному виявленому факту порушень рішень Штабу прийняття оперативних рішень в умовах загрози епідемії коронавірусу інфекції COVID-19 у м. Львові та міської комісії ТЕБ та НС.

ПРОТОКОЛ дотримання дистанції між людьми у продуктових магазинах, аптеках, кол-центрів, центрів отримання он-лайн замовлень, АЗС, СТО, банках, поштах та магазинах ритуальних послуг з метою попередження розповсюдження коронавірусу COVID-19 (посилання).