Франкомовна співпраця з Університетом Страсбургу: погляд студента

04.05.2020 12:53

Перші контакти між двома університетами було встановлено під час конференції, організованої Асоціацією франкомовних університетів у Києві у червні 2018 року. Наступним кроком стало підписання Угоди про співпрацю між університетами Львова та Страсбургу, якою передбачено навчання франкомовних студентів ЛТЕУ у Франції, а також участь у заходах, організованих Університетом Страсбургу. Слід відзначити, участь трьох студентів нашого університету (Валерія Гончарук, Софія Шевчук, Артем Максимів) у літній школі BEST 2019 на базі університету м. TIRGU MURES (Румунія), метою якого є розвиток духу підприємництва.

Валерія Гончарук, студентка Інституту економіки та фінансів ділиться роздумами щодо свого «карантинного» навчання у Франції.

- "Я дуже задоволена, що мені випала нагода навчатися у Франції в Université de Strasbourg. Хочу відзначити, що освітня система Франції є дещо інакшою від української. Навчальний процес дуже цікавий та неодноманітний.

Заняття відбуваються лише в четвер та п’ятницю та тривають 8 годин. Весь інший час відведений для практики на підприємстві. Мені сподобалося те, що всі студенти останнього року навчання, здобуваючи ступінь «бакалавра», повинні бути працевлаштовані. Тобто, вони можуть доповнювати свої теоретичні знання та реально усвідомлюють яку професію обрали.

Незважаючи на те, що на сьогодні ми перебуваємо в умовах карантину, ми продовжуємо спілкування з викладачами в дистанційному режимі. На кожне наступне заняття маємо виконати конкретні завдання й надіслати їх у вигляді проекту. Всім завданням притаманний практичний характер їх застосування.

Беззаперечно, Страсбург – це дуже затишне місто. Це одне з ключових міст Європи, оскільки саме тут знаходяться Європейський парламент, Рада Європи та  Європейський суд з прав людини.

У місті добре розвинуте транспортне сполучення, однак у багатьох людей в пріоритеті залишається велосипед. Французи є дуже активною нацією, яка не уявляє життя без спорту. Також вони є справжніми поціновувачами своєї культури, мистецтва та моди.

Користуючись нагодою, хочу подякувати ректору університету,  професору  Петру Олексійовичу Куцику за сприяння та організацію міжнародного обміну студентами. Особлива вдячність доценту кафедри іноземних мов Наталії Михайлівні Демчук, яка займалася нашою підготовкою до даного проекту".