Гостьова лекція про штучний інтелект в бізнесі

26.05.2023 21:01

25 травня 2023 року в університеті прочитано гостьову лекцію на тему «Штучний інтелект в бізнесі: можливості і загрози для професійної компетентності», яку провела д.е.н., проф., старший науковий співробітник Інституту кібернетики їм. В. М. Глушкова НАН України, Почесний президент асоціації “Український логістичний альянс”, Член UR of CSCMP Григорак М. Ю.

Організатори та ініціатори лекції – проф. Куцик В. І. та доц. Кісілевич О. В.
Лекцію прослухали здобувачі вищої освіти третього (освітньо-наукового) рівня університету зі спеціальностей «Економіка» (ОНП «Економіка»); «Облік і оподаткування» (ОНП «Облік і оподаткування»); «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» (ОНП «Підприємництво торгівля та біржова діяльність»), а також здобувачі другого (магістерського) рівня зі спеціальностей «Економіка» (ОПП «Міжнародна економіка»); «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» (ОПП «Товарознавство та експертиза в митній справі», «Товарознавство та комерційна діяльність») та науково-педагогічні працівники університету.
Особливий інтерес у присутніх викликали міркування лектора щодо ризиків та загроз, які може нести штучний інтелект, та якою має бути професійна компетентність, щоб конкурувати зі штучним інтелектом.
Дистанційно до лекції долучилися аспіранти та магістранти ЗВО-партнерів ЛТЕУ: Одеського національного економічного університету, Хмельницького національного університету, Університету ім. Альфреда Нобеля (м. Дніпро), Мукачівського державного університету, Поліського національного університету ( м. Житомир).
Присутні подякували лектору за насичену реальними прикладами лекцію.