Інноваційний розвиток підприємництва через призму права

29.05.2023 12:10

Доцент Мар’яна Голинська в межах реалізації проєкту «Enterepreneurial Preparation for Notable and Engaging Universities» (Підготовка до підприємницької діяльності для відомих та привабливих університетів) Європейського інституту інновацій і технологій провела воркшоп на тему «Інноваційний розвиток підприємництва через призму права».

Воркшоп проводився у два етапи. Перший етап полягав в ознайомлені здобувачів вищої освіти факультету права з нормативно – правовим забезпеченням інноваційної діяльності, детально розглянули ЗУ «Про інноваційну діяльність», проаналізували усі правові процеси, які стосуються інноваційної діяльності, дослідили фактори, які стримують інноваційну діяльність вітчизняних підприємств, на чому базуються засади інноваційного розвитку, також детально розглянули електронні ресурси, про існування яких варто знати майбутнім правникам.
Другий етап був підсумком першого. Він полягав в тому, що отримавши інформацію про інноваційний розвиток через призму права та проаналізувавши усю наявну інформацію, учасники програми були поділені на групи, де мали можливість спільно попрацювати та обговорити питання: «Мотивація держави для розвитку інноваційної діяльності».
Для здобувачів вищої освіти, які навчаються на факультеті права, цей воркшоп був цікавим та корисним, оскільки вони мали можливість ознайомитись із новою для себе тематикою, усвідомити наскільки обширним є право і, що стосується воно та регулює усі сфери життя та діяльності людини, інновації не є винятком.