Інтеграційні тренди в Європі: науковий погляд молодих вчених

14.04.2018 10:03

13 квітня 2018 року студенти університету спеціальності «Міжнародні економічні відносини» та викладачі кафедри МЕВ Шевчук Віктор Олексійович, Чех Мирослава Михайлівна, Макогін Зоряна Ярославівна прийняли участь у роботі науково-практичної конференції студентів та аспірантів «Інтеграційні тренди в Європі та їх вплив на регіон», яка відбувалася у ЛНУ ім. І. Франка. Молодіжну конференцію спільно проводили Національний банк України, Національний банк Польщі за підтримки Львівського національного університету імені Івана Франка, Університету банківської справи та Варшавської школи економіки.

Ще з 2016 року Національний банк України у рамках стратегії розвитку дослідницької функції центрального банку та наслідуючи кращу світову практику ініціював і виступив організатором низки міжнародних конференцій та дослідницьких семінарів. Тож у квітні 2018 року наукова дискусія за участі молодих дослідників монетарної інтеграції, циклів ділової активності, українсько-польських економічних відносин та представників експертного середовища відбулася у Львові.
З вітальним словом до учасників звернулися голова Національного банку України Яків Смолій та заступник Голови Національного банку Польщі Анна Тщесинська. Учасниками конференції були студенти та аспіранти українських та польських вищих навчальних закладів, які досліджували мікро- та макроекономічні аспекти функціонування банківського сектору, особливості проведення монетарної та макропруденційної політики, а також вивчали проблеми євроінтеграційних процесів країн Європи та України.
Для студентів спеціальності «Міжнародні економічні відносини» участь в роботі даного молодіжного наукового заходу була надзвичайно корисною, здобуті знання вони зможуть застосувати під час вивчення фахових дисциплін спеціальності, таких як «Світові фінанси», «Міжнародні економічні відносини», «Грошово-кредитна політика».