Як справитись з труднощами карантину

14.05.2020 13:22

Частина 2

Тривога – це важлива емоція, яка попереджає нас про небезпеку і мобілізує до відповідних дій. Варто зазначити, що тривога може бути як корисною, так і некорисною.  Корисна тривога (коли вона незначна) – викликає ресурсний стан нашої активності та інтересу.
Якщо  ж у Вас високий рівень тривоги , та й ще тривалий час – це може привести до виснаження організму, та й через внутрішній неспокій   важко буде зосередитись на завданнях сьогодення.
Перше, що можна зробити при надмірній тривозі -  зосередитись на диханні.
Навчіться техніці "ПРОТИСТРЕСОВЕ ДИХАННЯ"
Повільно виконуйте глибокий вдих через ніс (на 1-2-3-4); на піку вдихання затримайте дихання (на 1-2), після чого зробіть видих через рот (або як зручно) якомога повільніше (на 1-2-3-4-5-6).
Це заспокійливе дихання. Постарайтеся уявити собі, що з кожним глибоким вдихом і тривалим видихом ви поступово позбавляєтеся від стресової напруги, ніби «видихаєте її через трубочку».

Виконуйте дану вправу 5-10 разів.
Звичайно, це не єдина вправа, яку можна застосовувати, і якщо бажаєте дізнатись більше, пишіть на електронну адресу psyholog@lute.lviv.ua , чи для того, щоб записатися на скайп-консультацію телефонуйте за номером  0931809927.

Будьте здорові! До зустрічі!