Якісна правова освіта – запорука правової держави

25.10.2017 10:00

24 жовтня 2017 року в університеті відбулося засідання «круглого столу» на тему: «Професія юриста: алгоритми успішності. Реальність і перспективи на майбутнє», присвячений аналізу та обговоренню проекту Закону України «Про юридичну (правничу) освіту і загальний доступ до правничої професії».

Відкрив наукове засідання вітальним словом ректор університету, професор П. О. Куцик.
На «круглий стіл» завітали суддя Сихівського районного суду м. Львова Н. І. Дулебко, завідувач юридичним сектором ТУ ДСА України в Львівській області І. І. Злепко, доцент кафедри господарсько-правових дисциплін ЛьДУВС Я. З. Гаєцька-Колотило, провідний спеціаліст департаменту "Адміністрація міського голови"  В. Ю.Свізінський,  юрисконсульт Міського палацу культури імені. Г. Хоткевича, менеджер проектів у сфері культурної адвокації М. О.  Временова Юристи-практики поділились своїм баченням правової реформи, перевагами та недоліками проекту Закону «Про юридичну (правничу) освіту і загальний доступ до правничої професії».
В обговоренні дискусійних питань законопроекту взяли участь студенти та викладачі юридичного факультету університету. Зокрема, доцент А.Б. Медвідь детально ознайомив присутніх з проектом Закону, висловив свою обґрунтовану думку щодо позитивних та негативних його аспектів та запропонував за результатами «круглого столу» висловлені висновки та пропозиції передати на обговорення Асоціації правників України, засідання якої відбудеться 1 листопада у м. Києві та на розгляд авторам законопроекту.
Особливу зацікавленість учасників викликали окремі доповіді студентів щодо концепції правової освіти.
При підведенні підсумків засідання декан юридичного факультету, доцент О.С. Котуха висловив подяку всім присутнім за активну участь та цікаву дискусію, звернув увагу на ініціативність студентів і зацікавленість своїм майбутнім.