Хто найбільше потрібен на ринку праці

25.07.2022 09:26

На сайті finance.ua опубліковано статтю «Хто найбільше потрібний бізнесу: ТОП-5 спеціалізацій (інфографіка)». Багато абітурієнтів у роздумах, яку професію обрати, тому вважаємо, що дана інформація стане при нагоді.

Незважаючи на прогнози стосовно того, що професія бухгалтера через динамічні зміни на ринку праці втратить популярність, бухгалтери та спеціалісти з управлінського обліку цього літа повернулися у перелік найбільш затребуваних спеціалістів.

У липні частка вакансій цієї професійної сфери становить 6% від всіх актуальних на порталі. За статистикою, бухгалтерами та економістами працюють переважно жінки. Вагому частку серед біженців складають жінки працездатного віку. Отже, є підстави для висновку, що у інші міста чи країни переїхало багато представників цієї професійної сфери.

Для кого найбільше роботи у сфері?
Найбільше пропозицій наразі відкрито для бухгалтерів, фінансових аналітиків та економістів. Далі за затребуваністю йдуть фахівці з бюджетування й планування та фінансовий менеджмент. Найвища середня заробітна плата пропонується фінансовим аналітикам та економістам — 30 600 грн.
Фінансовий менеджмент в середньому може претендувати на зарплату у розмірі 28 600 грн, бухгалтер — на 25 500 грн, а фахівець з бюджетування й планування — на оклад у 24 600 грн.

Які зарплати у сфері?
Cередня заробітна плата, яку пропонують у вакансіях в сфері бухгалтерії та управлінського обліку в липні, становить 25 600 грн. Важливо, що затребуваність та зарплата у представників цієї професійної сфери має тенденцію до збільшення. Так, в лютому середня пропонована заробітна плата становила 14 800 грн та мала тенденцію до зростання кожного місяця. Порівнюючи з лютим цього року, заробітна плата зросла на 66%.

Детальніше з публікацією можна ознайомитися тут

Хочемо відзначити, що університет здійснює підготовку фахівців за зазначеними спеціалізаціями  і має конкурентні переваги над іншими навчальними закладами. У нас створено всі передумови для успішного навчання і наукового росту молоді до рівня висококваліфікованих фахівців, що відповідає сучасним вимогам роботодавців.