Козацькому роду нема переводу

17.10.2017 17:12

17 жовтня 2017 року в університеті відбулося засідання круглого столу на тему "Козацькому роду нема переводу", присвячений 525 річниці Козацькому руху в Україні. Гостем даного заходу став член Національної спілки письменників, науковець, громадський діяч Богдан Іванович Сушинський. Організатор заходу - кафедра історії і політології університету.

Учасниками круглого столу були: проректор з навчально-виховної роботи, професор С. Д. Гелей, перший заступник голови Галицького Ставропігійського козацтва імені Гетьмана України Петра Сагайдачного Р. М. Мелех, провідний фахівець ректорату Г. І. Вусик представники кафедри історії і політології: доцент О. З. Кендус, старший викладач Т.В. Голдак-Горбачевська, а також студенти Інституту економіки і фінансів та Факультету міжнародних економічних відносин та інформаційних технологій.
На згадку про зустріч Б. І. Сушинський подарував бібліотеці університету свої праці про козацтво: "Лицарі приморського степу. Історія Чорноморського козацтва ХVІІІ - ХІХ століть, "Костры Фламандии", Гетьман Виговський: погляд ХХІ століття", "Гетьман Мазепа: повернення до Батурина".
У свою чергу, проректор з навчально-виховної роботи  університету, професор С. Д. Гелей  подарував на згадку про сьогоднішню зустріч "Історію Львівського торговельно-економічного університету", а Голова Галицького Ставропігійсього козацтва імені Гетьмана України Петра Сагайдачного Я. М. Кміт вручив Б. І. Сушинському "Ставропігійний орден за заслуги" за вагомий особистий внесок у відродження історії Львівського Ставропігіону, багаторічну наукову працю та просвітницьку діяльність.


Довідка
Богдан Іванович Сушинський автор низки історичних, пригодницько-авантюрних і фантастичних романів, творів для дітей. Його твори перекладали різними мовами світу.  Він передусім розвиває козацьку тематику, в основному це праця за першоджерелами. З під його пера вийшов двотомник «Козацькі вожді України». У руслі цієї тематики – роман «Шабля, освячена Римом» та серія «Козацька слава».