Круглий стіл з обговорення проєкту освітньо-наукової програми "Економіка" зі стейкхолдерами

25.06.2022 10:07

24 червня 2022 року відбувся круглий стіл, присвячений обговоренню проєкту освітньо-наукової програми "Економіка", розробленої у Львівському торговельно-економічному університеті, зі стейкхолдерами. Попередньо учасники круглого столу ознайомилися з проєктом освітньо-наукової програми і проявили інтерес до її змісту.

Гарант ОНП "Економіка", д.е.н., завідувач кафедри економіки Міценко Н.Г. представила структурні складові освітньо-наукової програми, її мету, основний фокус, перелік компетентностей та освітніх компонент, програмні результати навчання.
Член наглядової ради ТОВ ТВК "Львівхолод", національний експерт з фінансів проекту GCIP Ukraine В. Чернецький підкреслив необхідність виховання в сучасних науковцях сучасного економічного мислення та європейської культури ведення бізнесу, що варто передбачити під час освітнього процесу та змістового наповнення навчальних дисциплін.
Начальник управління промисловості, підприємництва та інвестиційної політики Львівської облдержадміністрації Гринів О.Б., позитивно оцінюючи представлену освітньо-наукову програму, рекомендував при формуванні змістовних частин навчальних дисциплін надати можливість здобувачам розширити організаційні здатності управління інноваційними та інвестиційними проєктами, використовуючи прогресивний інструментарій для переосмислення професійної практики.
В.о. ректора Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту, д.і.н, проф. Телячий Ю.В. звернув увагу на необхідність чіткого виконання критерію 10 "Навчання через дослідження", який є ключовим під час акредитації освітньо-наукових програм, а також на відображення підготовки здобувачів за освітньо-науковою програмою на сайті ЛТЕУ.
Завідувач кафедри менеджменту Львівського національного університету ім. І. Франка, д.е.н., проф. Кундицький О.О. поділився досвідом проходження акредитації освітньо-наукової програми та наголосив на доречності відображення в програмі можливостей для стажування та мобільності аспірантів, перевірки на плагіат їх наукового доробку.
Президент ТОВ "Автомобільний дім "Галич-авто" у м. Львові, к.е.н. Боднарюк В.А., який є випускником аспірантури ЛТЕУ і безпосередньо знайомий з підготовкою здобувачів третього (освітньо-наукового) рівня, наголосив на важливості практичного спрямування освітньо-наукової програми, що знайшло відображення у наборі освітніх компонент для формування задекларованих програмних результатів.
На засіданні круглого столу виступили: голова правління Львівської обласної спілки споживчих товариств, к.е.н. Ванівський М.М., начальник відділу аналізу даних статистики торгівлі та послуг Головного управління статистики у Львівській області Конкевич О.М., керівник Львівської обласної асоціації малого і середнього підприємництва Васильців Г. В.
Загалом присутні на он-лайн-обговоренні схвалили презентовану проєктною групою освітньо-наукову програму та рекомендували її до впровадження у освітній процес ЛТЕУ.
Ректор ЛТЕУ, д.е.н., проф. Куцик П.О. та гарант ОНП, д.е.н, проф. Міценко Н.Г. щиро подякували стейкхолдерам за висловлені побажання, активну участь та зацікавленість в покращенні освітньо-наукової програми, яку вони щорічно демонструють під час обговорення.