Лекція від лауреата Нобелівської премії з економіки

11.05.2022 09:11

10 травня 2022 року студенти магістратури мали можливість завершити вивчення курсу «Соціальна відповідальність», відвідавши лекцію «Corporate Social Responsibility» британського економіста Олівера Харта - лауреата Нобелівської премії з економіки 2016 року разом з фінським дослідником Бенгтом Гольстремом «за внесок у розвиток теорії контрактів».

Лекція організована у рамках благодійного проєкту «Лекції майбутнього» - циклу лекцій від Нобелівських лауреатів здобувачам освіти та освітянам України.
В режимі ZOOM-конференції понад 70 слухачів з усієї України отримали глибокі враження від думок вченого щодо: соціальної відповідальності як відносної переваги суб'єктів бізнесу; ролі працівників та акціонерів у формуванні соціально відповідальної поведінки суб'єктів бізнесу; впливу соціальної відповідальності на інвестиційну привабливість компаній.
Лекція супроводжувалася прикладами з діяльності провідних американських компаній, зокрема, компанії DuPont.
Через запитання у чаті слухачі мали можливість отримати відповіді лектора на актуальні питання соціальної відповідальності та поспілкуватися з Нобелівським лауреатом.
Слід відзначити, що зацікавленість до лекції проявили аспіранти спеціальності «Економіка» К. Трофименко, Е. Шепа, В. Горбаневич та С. Демчук, а також викладачі: проф. Міценко Н. Г., проф. Міщук І. П., адже формування soft skills важливе й у науковій та педагогічній діяльності.