Майстер-клас у гіпермаркеті «Епіцентр К»

07.06.2018 09:12

6 червня 2018 року у секції «Деко» гіпермаркету «Епіцентр К» для студентів спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» завідувачем кафедри товарознавства та технології непродовольчих товарів, професором Пелик Л.В. проведено майстер-клас «Асортимент поштучних текстильних виробів» з навчальної дисципліни «Товарознавство текстильно-одягових товарів». Мета заняття – ознайомлення із сучасним видовим і внутрішньовидовим асортиментом текстильних товарів, що насамперед пов’язано з досягненням механічної та хімічної технології виробництва текстильних матеріалів.

Презентація напрацьованого професійного досвіду та взаємообміну в ході проведення майстер-класу допомогло студентам вивчити особливості тканин різного волокнистого складу, зрозуміти вплив окремих технологічних процесів на формування структури асортименту текстильних виробів та їх основних споживних властивостей.
Студенти навчилися проводити ідентифікацію будь-якого виду текстильних товарів із визначення їх волокнистого складу, основних параметрів будови, встановлення способу основного, кінцевого і спеціального оброблення.
Завершилося заняття товарознавчим аналізом структури видового і внутрішньовидового асортименту текстильних товарів різного цільового призначення та волокнистого складу.