Методичний семінар по неформальній освіті

27.05.2023 09:16

26 травня 2023 року відбувся міжкафедральний методичний семінар "Неформальна освіта: базові положення та нові можливості", в якому прийняли участь викладачі кафедри економіки, кафедри підприємництва, торгівлі та логістики, кафедри товарознавства, митної справи та управління якістю, а також магістранти ОПП "Міжнародна економіка", ОПП "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність" та аспіранти ОНП "Економіка", ОНП "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність" в межах проходження ними педагогічної практики.

Спікерами міжкафедрального методичного семінару стали професор кафедри економіки Лупак Руслан та доцент кафедри підприємництва, торгівлі та логістики Шалева Олександра, які представили доступні вітчизняні та зарубіжні платформи онлайн-освіти, які можуть пропонуватися здобувачам вищої освіти під час освітнього процесу.
Присутні обговорили можливості використання неформальної освіти для отримання здобувачами додаткових знань та програмних результатів навчання з освітніх компонент, для формування у майбутніх фахівців soft skills.
На розгляді нормативних документів університету, які регулюють використання інструментів неформальної освіти, та порядку документального оформлення перезарахування результатів навчання, отриманих у неформальній освіті, акцентувала увагу завідувач кафедри економіки, проф. Міценко Наталія.
Про важливість використання неформальної освіти в контексті підготовки та проведення акредитації освітніх програм наголосив завідувач кафедри підприємництва, торгівлі та логістики, проф. Міщук Ігор.
Присутні поділилися своїм досвідом організації неформальної освіти серед здобувачів ЛТЕУ, а магістранти та аспіранти - досвідом свого навчання на онлайн-курсах та участі в інших заходах неформальної освіти.
Учасники семінару підтвердили корисність співпраці кафедр та отримали сертифікати.