Мова та історія: вивчаємо й подорожуємо

15.04.2021 10:11

13 та 14 квітня в рамках проведення «Днів іноземних мов в ЛТЕУ» старший викладач кафедри іноземних мов Соломія Кость «організувала» для студентів спеціальності «Туризм» знайомство Чехією та її столицею – Прагою.

У рамках заходу  студенти переглянули відеофільм чеською мовою «Відвідайте Прагу», ознайомилися з історичним центром міста – Староміською площею, костелом Божої Матері перед Тином, Міською ратушею із астрономічним годинником (Orloj), собором св. Віта, Карловим мостом, Празьким градом та Золотою вуличкою (Zlatá ulička).
Під час історично-мистецького проекту «Чехія – ваша туристична мета» студенти здійснили віртуальну екскурсію Празьким градом та комплексом будівель у ньому (з історичним коментарем), зокрема прогулялися внутрішніми двориками, відвідали експозицію «Історія Празького граду», собор св. Віта з його інтер’єром, старий королівський палац, Рожмберський палац і побували на Золотій вуличці, яка названа на честь алхіміків, які за легендою колись мешкали там і винайшли рецепт виготовлення золота.
На завершення заходів, студенти підготували презентації чеських міст (Брно, Кутна Гора) та відомих історичних пам’яток (замок Карлштейн, історичний центр Праги).