Наукова полеміка з проблем економіки та торгівлі

10.05.2018 16:41

10 травня 2018 року в актовій залі відбулося чотири пленарні засідання щорічної наукової конференції професорсько-викладацького складу та аспірантів університету на тему: “Актуальні проблеми економіки і торгівлі в сучасних умовах євроінтеграції”. Слід відзначити, що для участі в конференції було учасниками подано понад 200 тез.

Відкрив пленарне засідання ректор університету, професор П. О. Куцик, який привітав учасників конференції та закликав до наукової дискусії з актуальних проблем національної економіки у сучасних непростих умовах її розвитку та інтеграції до співтовариства європейських країн. Проректор з наукової роботи, професор Б. Б. Семак урочисто зачитав наказ ректора університету про відзначення Почесними Грамотами та Грамотами учасників Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт, Всеукраїнського конкурсу студентських дипломних робіт та студентів, які брали найбільш активну участь у науковій роботі, зокрема: В. І. Дорош, А. С. Ціцяла, М. І. Кук, О. І. Будай, О. В. Грищенко, Ю. О. Бас, О.П. Онисимова, Л. В. Нагребна, Д. Д. Тишков, А. А. Панасюк, В. А. Клемра, Р. Б. Годунько, О. В. Кривошея, А. О. Трач.
За вагомий внесок у розвиток наукової діяльності нагороджено Почесними Грамотами таких науково-педагогічних працівників університету: В. В. Апопія, Г. І. Башнянина, Т. Г. Васильціва, Р. М. Воронка, А. М. Кострубу, І. П. Міщука, Л. В. Пелик, С. В. Черкасову, С. І. Головацьку, О. І. Ковтуна, В. І. Куцик, Н. Р. Балук, Н. Ф. Басій, І. В. Бойчук, Т. А. Городню, З. Я. Макогін, Б. М. Шевчика, Я. І. Музику, Г. М. Санагурську, Т. М. Мельника, Р. М. Бойдуник, О. М. Чабанюк та ін.
На першому пленарному засіданні “Сучасні проблеми трансформації економіки, обліку та фінансів” заслухано наукові доповіді професора П. О. Куцика на тему “Проблеми, пріоритети та засоби інноваційного розвитку економіки та бізнесу в Україні”; професора Б. Б. Семака на тему “Приватні грошові перекази з-за кордону − важливе джерело інвестицій в економіку України”; професора Л. А. Яремко на тему “Проблеми транснаціоналізації економіки України”; доцента М. Я. Вірта на тему “Організаційно-економічний механізм управління ефективною діяльністю підприємств торгівлі” та професора Р. М. Воронка на тему “Внутрішній контроль в системі управління стратегією розвитку організації”.
На другому пленарному засіданні “Розвиток сфер туризму та готельно-ресторанного бізнесу в контексті ефективного управління та застосування маркетингових інструментів” виступили з науковими доповідями професор Т. О. Скрипко на тему “Розвиток внутрішнього бізнес-середовища під впливом адміністративних реформ”; професор Ю. А. Дайновський на тему “Комунікації в екологічному маркетингу”; доцент І. М. Мельник на тему “Інноваційний розвиток підприємств готельного господарства” та доцент І. І. Тучковська на тему “Особливості стратегічного розвитку туризму в Україні”.
На третьому пленарному засіданні “Товарознавство та управління якістю продовольчих і непродовольчих товарів” заслухано наукові доповіді професора І. В. Ємченко на тему “Реформи споживчої політики у світлі Стратегії сталого розвитку “Україна-2020”; доцента Л. Г. Ніколайчук на тему “Інноваційні підходи використання конопляного волокна в Україні”; професора В. О. Василечка на тему “Проблеми знешкодження твердих побутових відходів” та доцента М. П. Бодака на тему “Сучасні проблеми формування споживних властивостей та асортименту віскі”.
На четвертому пленарному засіданні “Удосконалення правових механізмів в умовах реформування економіки України” виступили з науковими доповідями професор І. Я. Вдовичин на тему “Політико-правові ідеї Юрія Липи і сучасність”; провідний юрисконсульт комунального підприємства “Телекомпанія “Львів-ТБ” М. В. Дидик на тему “Правова характеристика процедур публічних закупівель за Законом України “Про публічні закупівліˮ; доцент Є. І. Федик на тему “Договори, їх особливості та правове регулювання” та адвокат Х. С. Гринчук на тему “Договори про нерозголошення комерційної таємниці NDA та Договори про неконкуренцію NCA ‒ їх важливість для захисту бізнесу, суперечливість з Конституцією України, основні правові аспекти”.
Учасники пленарних засідань взяли активну участь в обговорені заслуханих доповідей.