Наукове обговорення фінансової системи України

24.11.2017 10:04

23 листопада 2017 року на базі університету кафедрою фінансів, кредиту страхування проведено VІІІ Всеукраїнську науково-практичну конференцію студентів, аспірантів та молодих вчених на тему «Сучасний стан та пріоритети модернізації фінансово-економічної системи України».

Мета конференції – обговорення соціально-економічних наслідків і проблем фінансової системи України та розробка рекомендацій щодо реалізації стратегії її реформування з урахуванням глобалізаційних, національних та регіональних особливостей розвитку.
Модератор та організатор заходу - доцент кафедри фінансів, кредиту та страхування університету Т.В. Мединська.
Відкрив науковий форум вітальним словом ректор університету, професор П.О. Куцик. Під час виступу Петро Олексійович побажав учасникам семінару здоров’я та гарного настрою в процесі роботи, напрацювання дієвих рішень щодо реформування фінансової системи нашої держави в умовах модернізації.
До вітального слова також долучилися:  перший проректор, професор М.Ю. Барна, проректор з наукової роботи, професор Б.Б. Семак, директор Інституту економіки та фінансів, доцент Т.О. Герасименко,  заступник директора Регіонального філіалу НІСД у м. Львові,  професор кафедри фінансів, кредиту та страхування, професор Т.Г. Васильців та завідувач кафедри фінансів, кредиту та страхування, професор С.В. Черкасова.
Робота конференції відбувалася за такими тематичними напрямами: економіка України в період фінансово-економічної нестабільності: пріоритети модернізації та подальшого поступу; грошово-кредитна та валютна політика України: проблеми і перспективи удосконалення; бюджетно-податкова політика та реформування фінансової системи; напрями зміцнення економічної безпеки держави; механізми стабілізації і розвитку банківської системи; напрями і засоби покращення інвестиційної привабливості національного господарства; актуальні проблеми страхового ринку в Україні; мікрорівневі аспекти модернізації фінансово-економічного стану; осучаснення інструментів обліку, аналізу та аудиту.
Загальна кількість учасників налічувала 140 осіб,в тому числі студенти, аспіранти та молоді вчені, з 21 Вишу на наукових установ з таких міст України: Львова, Києва, Ірпеня, Івано-Франківська, Хмельницького, Вінниці, Рівного та Луцька.
На завершення директор Інституту економіки та фінансів, доцент  Т.О. Герасименко вручила учасникам конференції дипломи за участь.