Науковий форум з фінансово-економічної системи України

23.11.2018 14:06

22 листопада 2018 року на базі університету відбулася ІХ всеукраїнська науково-практична конференція здобувачів вищої освіти та молодих учених на тему «Сучасний стан та пріоритети модернізації фінансово-економічної системи України», яка організована кафедрою фінансів, кредиту та страхування.

Мета конференції – обговорення соціально-економічних наслідків і проблем фінансової системи України та розробка рекомендацій щодо реалізації стратегії її реформування з урахуванням глобалізаційних, національних та регіональних особливостей розвитку.
Співорганізатори заходу: Львівський торговельно-економічний університет, Регіональний філіал Національного інституту стратегічних досліджень у м. Львові, Державна установа «Інститут регіональних досліджень ім. М. І. Долішнього НАН України», факультет управління та бізнесу Львівського національного університету ім. Івана Франка,.
Відкрила науковий форум вітальним словом модератор та організатор заходу, доцент кафедри фінансів, кредиту та страхування університету Т.В. Мединська. З вітальним словом також виступили директор Інституту економіки та фінансів, доцент Т.О. Герасименко, завідувач кафедри фінансів, кредиту та страхування, професор С.В. Черкасова, старший науковий співробітник ДУ «Інституту регіональних досліджень ім. М. І. Долішнього НАН України» С.Д. Щеглюк.
Робота конференції проходила за такими тематичними напрямами: економіка України в період фінансово-економічної нестабільності: пріоритети модернізації та подальшого поступу; грошово-кредитна та валютна політика України: проблеми і перспективи удосконалення; бюджетно-податкова політика та реформування фінансової системи; механізми подальшого розвитку банківської системи України; напрями та інструменти забезпечення інвестиційної привабливості національного господарства; мікрорівневі аспекти модернізації фінансово-економічного стану; осучаснення інструментів обліку, аналізу та аудиту.
У роботі конференції прийняли понад 150 учасників, в тому числі студенти, аспіранти та молоді учені з 25 закладів вищої осіти на наукових установ з 10 міст України: Львова, Києва, Ірпеня, Івано-Франківська, Рівного, Умані, Сум, Мукачева, Чернігова та Харкова.
На завершення заходу, директор Інституту економіки та фінансів, доцент Т.О. Герасименко урочисто вручила доповідачам конференції Дипломи.