Науковий погляд на фінансово-економічну систему України

22.11.2019 21:22

21 листопада 2019 року на базі університету відбулася Х всеукраїнська науково-практична конференція здобувачів вищої освіти та молодих учених на тему «Сучасний стан та пріоритети модернізації фінансово-економічної системи України», яка організована кафедрою фінансів, кредиту та страхування.

Мета конференції - обговорення соціально-економічних наслідків і проблем фінансової системи України та розробка рекомендацій щодо реалізації стратегії її реформування з урахуванням глобалізаційних, національних та регіональних особливостей розвитку.
Співорганізатори заходу - Львівський торговельно-економічний університет, Національна академія статистики, обліку та аудиту, Державна установа «Інститут регіональних досліджень ім. М. І. Долішнього НАН України», Факультет управління та бізнесу Львівського національного університету ім. Івана Франка, Харківський державний університет харчування та торгівлі.
Модератор та організатор форуму - доцент кафедри фінансів, кредиту та страхування університету Т.В. Мединська.
Відкрив конференцію вітальним словом ректор університету, професор П.О. Куцик. Під час виступу Петро Олексійович побажав учасникам семінару здоров’я та гарного настрою в процесі роботи, напрацювання дієвих рішень щодо реформування фінансової системи нашої держави в умовах модернізації.
З вітальним словом також виступили: проректор з наукової роботи, професор Б.Б. Семак;  директор Інституту економіки та фінансів, доцент Т.О. Герасименко; завідувач кафедри фінансів, кредиту та страхування, професор С.В. Черкасова.
Робота конференції проходила за такими тематичними напрямами: економіка України в період фінансово-економічної нестабільності: пріоритети модернізації та подальшого поступу; грошово-кредитна та валютна політика України: проблеми і перспективи удосконалення; бюджетно-податкова політика та реформування фінансової системи; механізми подальшого розвитку банківської системи України; напрями та інструменти забезпечення інвестиційної привабливості національного господарства; мікрорівневі аспекти модернізації фінансово-економічного стану; осучаснення інструментів обліку, аналізу та аудиту.
У роботі конференції взяли участь 154 учасника, в тому числі студенти, аспіранти та молоді учені з 30 закладів вищої освіти на наукових установ з 11 міст України: Львова, Києва, Ірпеня, Івано-Франківська, Рівного, Умані, Одеси, Мукачева, Чернівців, Харкова та Острога.
На завершення заходу, завідувач кафедри фінансів, кредиту та страхування, професор С.В. Черкасова урочисто вручила доповідачам конференції Дипломи.