Науковий візит до Польщі

14.10.2017 15:05

10-13 жовтня 201 7 року викладачі університету у складі завідувача кафедри вищої математики та кількісних методів, професора Пілявського А.І., завідувача кафедри міжнародних економічних відносин, професора Шевчука В.О. та доцент цієї ж кафедри Чех М.М. взяли участь у роботі 24-го Польсько-Словацько-Українського наукового семінару на тему «Статистичні методи у соціально-економічних дослідженнях: теорія та практика», що відбувся у містечку Добчице (Республіка Польща).

Науковий форум є щорічним і проводиться в рамках програми співпраці між Львівським торговельно-економічним університетом, Краківським економічним університетом та Економічним університетом у Братиславі.
Учасники заходу мали змогу не лише запозичити досвід відомих дослідників з Польщі, України та Словаччини у царині використання статистичних методів в економічних дослідженнях, а й презентувати результати власної праці у цій сфері. Зокрема, глибокий інтерес присутніх викликав виступ проф. В.О. Шевчука, що презентував дослідження на тему «Дослідження фіскальної стійкості в Україні: оцінки VAR/VEC». Дослідження Чех М.М. на тему «Чинники доданої вартості та глобальної конкурентоспроможності країн Європи» відзначено як надзвичайно актуальне, змістовне та перспективне.
Слід відзначити високий організаційний та науково-практичний рівень заходу, що запам’ятався учасникам ще й цікавим дозвіллям. Всі учасники плідно готуватимуться та з нетерпінням очікуватимуть наступного 25-го Польсько-Словацько-Українського наукового семінару, на котрий отримали запрошення від колег із Економічного університету у Братиславі.