«НЕ ВІР СЛОВАМ – ЗРОБИ ТЕСТ НА ВІЛ»

26.11.2016 10:24

Студенти-міжнародники відзначаються не лише наполегливістю у навчанні, а й соціальною активністю. Тож не залишила їх байдужим соціальна акція, яка проводилася по всій Україні з нагоди Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом. 24 листопада відбулася зустріч студентів спеціальності «Міжнародні економічні відносини» з соціальним працівником КЗ «Львівський обласний центр з профілактики та боротьби зі СНІДом» Анною Олексіївною Жаровською. Оскільки, на жаль, Україна залишається регіоном з високим рівнем поширення ВІЛ-інфекції серед країн Східної Європи та Центральної Азії, такі зустрічі з молоддю вкрай необхідні. Адже це дає можливість підвищити обізнаність про ВІЛ та популяризувати відповідальну поведінку.

А ще студенти-міжнародники Марк Макаренко, Дарина Марцінко, Богдан Пік та  Антон Кабаровський 26 листопада 2016 р. прийняли участь в акції «Не вір словам – зроби тест на ВІЛ», яка відбувалася у гіпермаркеті AШАН, під час якої проводилося безкоштовне добровільне і анонімне консультування та тестування на ВІЛ, вірусні гепатити В і С та сифіліс для всіх бажаючих. 

Що ж, очевидно, що завдяки таким заходам більше людей почнуть відповідально ставитися до свого здоров’я та здоров’я своїх близьких. І до цього долучилися наші студенти.