Нові завдання та виклики обговорено на засіданні вченої ради університету

06.06.2016 09:38

03 червня  2016 року відбулося засідання вченої ради університету на якому обговорено актуальні питання, пов’язані з успішним функціонуванням навчального закладу на ринку освітніх послуг.

Про роботу Студентської ради університету  та активізацію науково-дослідної діяльності студентів доповідали голова студентської ради Сільвестр Заставний та Голова студентського наукового товариства Ярина Умриш.

У виступі Сільвестр Заставний відзначив, що студентська рада спрямує свої зусилля на засвоєння студентами загальнолюдських норм моралі, формування почуття патріотизму, громадянської та національної гідності, активної життєвої позиції.

Протягом поточного навчального року в університеті проводилися літературно-мистецькі вечори, круглі столи, проте не всі заходи є ефективними, оскільки студенти до цього серйозно відносяться. Тому гостро постає питання їх низької соціальної активності і моральної відповідальності.

Ярина Умриш у доповіді відзначила, що студентська наукова робота в університеті розвивалася за такими напрямами: підготовка студентських наукових робіт; участь у роботі конференцій; участь у конкурсах наукових робіт та бізнес-проектах, олімпіадах; проведення засідань круглих столів та наукових гуртків. Загалом у різного роду наукових конкурсних заходах, котрі проводилися на загальнонаціональному рівні, прийняло участь більше 20 студентів університету. 

Після заслуханої інформації члени вченої ради ухвалили: з метою розвитку студентської наукової творчості, залучення молоді до активної наукової діяльності, узагальнення і поширення позитивного досвіду студентської наукової роботи запровадити щорічний конкурс “Кращий студент-науковець ЛТЕУ”, котрий проводити у кінці кожного навчального року.

З інформацією про організацію набору в університет іноземних студентів виступила начальник відділу міжнародних зв’язків Т.М. Штанько. У виступі Тетяна Михайлівна відзначила, що університетом укладено угоди з п’ятьма фірмами-агентами, що надають послуги із набору іноземних студентів. На наступний навчальний рік для іноземців пропонується навчання на англомовній програмі факультету МЕВ за спеціальністю “Міжнародні економічні відносини”. Також заплановано створення підготовчого факультету з метою подальшого збільшення пропонованих спеціальностей. 

Заслухавши та обговоривши інформацію вчена рада ухвалила: організувати створення системи підготовки іноземних громадян трьома мовами (українською, російською, англійською), яка передбачає підготовку повного комплекту навчально-методичної  літератури, викладачів для забезпечення підготовки іноземних громадян; продовжити розробку комплексу рекламних заходів щодо всебічного інформування іноземних громадян про університет та правила вступу до нього; постійно брати участь у заходах з набору іноземних громадян на навчання на державному та місцевому рівнях через раду ректорів та державний центр міжнародної освіти МОН України.  

Також на засіданні розглянуто інформації: про розгляд нової редакції Статуту Львівського торговельно-економічного університету  (доповідав: ректор університету, професор  П. О. Куцик); про результати перевірки наявності планів, розпоряджень та інструктивних документів у структурних підрозділах університету  (доповідала: начальник навчального відділу Л. К. Притула); про заходи щодо підготовки та відзначення 160-річчя від народження і  100-річчя з дня смерті Івана Франка,  150-річчя від  народження Михайла Грушевського (доповідала:  проректор з навчально-виховної роботи, професор С. Д. Гелей).