Освітній день туризму в Парижі

26.09.2016 10:11

22 та 23 вересня 2016 року у Парижі відбувся День Туризму в межах тематичних зустрічей “Туризм, Спадщина та Гастрономія” під егідою Французької організації з розвитку університетського навчання Campus France, в якому взяли  активну участь представники університету з-поміж одинадцяти українських вишів, представлених у Парижі на цьогорічному заході.

Мета заходу - обговорення перспектив у галузі університетської освіти між вишами Франції, України, Грузії, Казахстану та Молдавії, оскільки туризм й оцінка культурної спадщини набувають нового сучасного розвитку в країнах пострадянського простору й потребують структурування освітньої пропозиції у цих сферах.

Як зазначив директор департаменту міжнародної координації Campus France Шіш-Портіш, Франція є третьою у світі країною, яка успішно приймає на навчання іноземних студентів, чому сприяє різнопланова освітня пропозиція Франції, а також розвиток так званого “туристичного квадрату”, головними точками якого є розвиток цифрових технологій, інвестиційна політика, прийом іноземців та адміністрування.  

Представник Міністерства Європейських справ та міжнародного розвитку Франції п. Дар’є у виступі також наголосив на ключових моментах сприятливого розвитку туризму: туристичній інженерії, промоції, організації дозвілля, менеджменті та анімації.

Друга частина Дня Туризму відводилася запланованим зустрічам між представниками університетів зазначених країн та їх французькими колегами. Це стало поєднанням французької освітньої пропозиції, ініціативи інших університетів та інноваційних проектів, розвиток яких може стати хорошою перспективою міжуніверситетської співпраці.

У Франції Торгові вищі школи носять зазвичай комерційний характер (деякі з них були представлені під час зустрічей (Національний Інститут Пекарства та Кондитерства м. Руан, Міжнародна Школа Менеджменту готелярства, ресторанної справи та кулінарного мистецтва, Вища кулінарна школа Кордон Блю). Серед цікавих потенційних партнерів слід наголосити на Університеті Монтеня м. Бордо та Університеті м. Версаль.

Однак, найважливішим моментом, який на сьогодні віддаляє можливість університетських обмінів з Францією – це необхідність достатнього рівня володіння французькою мовою. Саме тому, запрошую всіх бажаючих на курси вивчення іноземних мов, в тому числі й французької, аби стати конкурентноспроможними для участі у міжнародних програмах в рамках університетської співпраці!

Фотогалерея: