Перше засідання вченої ради університету

26.04.2016 10:37

25 квітня 2016 року відбулось перше засідання вченої ради Львівського торговельно-економічного університету на якому обговорено важливі питання з удосконалення якості освітньо-наукових послуг.

Відкрив засідання ректор університету, професор П. О. Куцик, який привітав членів вченої ради та викладачів зі зміною назви та статусу вишу. Після вітального слова ректор урочисто вручив атестати доцента  к.ю.н. М.М. Олашин, к.ю.н. Б.П. Ратушній; к.ю.н. О.М. Чабан, та к.е.н. А.Я.Дмитрів.

Про роботу вчених рад Інституту економіки та фінансів і факультетів доповіда секретар вченої ради, професор Л. Г. Медвідь. У виступі Любов Гнатівни відзначено, що за 2015-2016 навчальний рік засідання вчених рад проводилися  у відповідності до затверджених планів роботи рад  та оформлені відповідними протоколами. На засіданнях розглядалися питання щодо затвердження Плану профорієнтаційних заходів, складу профорієнтаційних груп, виконання завдань з профорієнтаційної роботи;  організації навчального процесу, підсумків екзаменаційної сесії за результатами навчання та завдань кафедр з удосконалення навчального процесу;  роботи  викладачів-кураторів академічних груп; організації наукової роботи викладачів і  студентів, організації виробничої практики студентів, проведення ректорських контрольних робіт тощо.

Після заслуханої інформації члени вченої ради ухвалили: відповідно до п.4 ст. 35 ЗУ “Про вищу освіту” для виконання прийнятих вченими радами ухвал і контролю за їх виконанням у ІЕтаФ та на  ТКФ, ЮФ і  факультеті МЕВ  використовувати  практику прийняття деканами відповідних розпоряджень.

З інформацією про дисципліну в навчальному процесі  Університету  доповіла перший проректор, професор М. Ю. Барна. У виступі перший проректор наголосила, що протягом березня-квітня поточного року були проведені ректорські контрольні роботи та проаналізовано результати їх виконання. Аналіз показав, що в цілому має місце зниження успішності за результатами ректорського контролю якості навчання студентів порівняно з результатами іспитів.

Про моніторинг освітнього процесу та результати ректорських контрольних робіт доповіла перший проректор, професор М. Ю. Барна. У виступі Марта Юріївна відзначила, що відповідно до затвердженого плану роботи вченої ради та Положення про організацію освітнього процесу був проведений  моніторинг  якості освітнього процесу та дисципліни в навчальному процесі університету. У виступі перший проректор наголосила, що серед основних чинників, що значною мірою  зумовлюють якість освіти в Університеті  та  знаходяться в сфері його прямого впливу, найбільш вагомими є  такі: кваліфікація науково-педагогічних працівників, програми підготовки та методичне забезпечення, матеріально-технічна база університету та організація навчального процесу. 

Заслухавши та обговоривши подану інформацію вчена рада ухвалила: деканам факультетів, працівникам деканатів, завідувачам кафедр: взяти під особистий контроль початок і закінчення навчальних занять та присутність студентів на них;  з  метою формування сталого зворотного зв’язку зі студентами в питаннях забезпечення якості освіти,  вчена рада Університету пропонує  Студентській раді університету  розробити тематичний план проведення соціологічних опитувань студентів, забезпечити проведення  опитувань та оприлюднення результатів, подання власних рекомендацій ректорату щодо вирішення проблемних питань.

З інформацією про організацію і проведення усіх видів практики студентів доповів проректор з науково-педагогічної роботи, професор С.В. Скибінський. У виступі він відзначив, що ректоратом, кафедрами і методичними радами різних рівнів проведено цілеспрямовані роботи із забезпечення відповідності освітнього процесу сучасним вимогам державних стандартів освіти.

Після обговорення заслуханої інформації вчена рада ухвалила: продовжити роботу в університеті спрямовану на покращення організації і проведення практик студентів, оптимізування практичної підготовки в науковій, навчальній, аудиторній та поза аудиторній роботі й розробці навчально-методичного забезпечення і практикування на підприємствах.

Також на засіданні розглянуто та затверджено акредитаційні справи: освітньо-кваліфікаційного рівня (ступеня) “бакалавр” з напряму підготовки 6.051701 “Харчові технології та інженерія”  та освітньо-кваліфікаційного рівня (ступеня) “магістр” зі спеціальності 8.03050801 “Фінанси і кредит” (за спеціалізованими програмами).

Фотогалерея:

IMG 0027
  • IMG 0027
IMG 0028
  • IMG 0028
IMG 0030
  • IMG 0030
IMG 0031
  • IMG 0031
IMG 0033
  • IMG 0033
IMG 0036
  • IMG 0036
IMG 0038
  • IMG 0038
IMG 0039
  • IMG 0039
IMG 0041
  • IMG 0041
IMG 0042
  • IMG 0042
IMG 0043
  • IMG 0043
IMG 0044
  • IMG 0044
IMG 0045
  • IMG 0045
IMG 0046
  • IMG 0046
IMG 0048
  • IMG 0048
IMG 0049
  • IMG 0049
Відображено зображень з 1 по 16 із 16