Під звуки Гаудеамусу - 2019

02.09.2019 13:26

1 вересня 2019 року на площі перед головним корпусом університету відбулася урочиста посвята першокурсників у студенти найстарішого торговельно-економічного закладу вищої освіти України та Центральної і Східної Європи. Під звуки козацького маршу на площу у парадних мантіях вийшли члени вченої ради, а студенти Богдан Піддубний і Микола Похмурський-Панів урочисто винесли хоругви університету.

Розпочалися урочистості вступним словом проректора з навчально-виховної роботи, професор С. Д. Гелея, після чого хвилиною мовчання було вшановано пам'ять  Героїв Небесної Сотні і воїнів-учасників АТО, які героїчно загинули, захищаючи незалежність України, в тому числі випускників університету Дмитра Кузьміна, Тараса Бруса та Михайла Кварцяного. Студенти Анна Кошенко та Ростислав Шмотолоха поклали квіти до могили Героїв на Полі почесних поховань Личаківського кладовища.

Після урочистого відкриття заходу, з вітальним словом виступив заслужений діяч науки і техніки України, ректор університету, професор П. О. Куцик. У виступі Петро Олексійович наголосив, що сьогодні першокурсники зустрічають незвіданий світ майбутньої професії, де попереду у них роки клопіткої праці, результати якої визначать подальше майбутнє. Також ректор побажав наукових здобутків, особистих звершень, що є важливою аксіомою у формуванні висококваліфікованого фахівця в галузі економіки та торгівлі.

Зі Словом божим до першокурсників їх батьків, викладачів та гостей звернувся капелан університету, отець Роман, благословивши та освятивши їх на добрі справи.

З вітальним словом від імені професорсько-викладацького складу університету виступив завідувач кафедри бухгалтерського обліку, проф. Василь Бачинський.

Під звуки Гаудеамусу ректор університету, професор П.О. Куцик та студентка магістратури факультету Поліна Шевченко передали символічний ключ знань першокурсниці Христині Дячишин, яка привітала колег-першокурсників з початком навчального року та закликала їх гідно нести звання студента університету  та бути гідними громадянами-патріотами держави Україна.

Святково і натхненно прозвучали музичні дарунки для першокурсників та всіх присутніх від колективів університету: народної капели бандуристок "Галичанка" (художній керівник: Руслана Дробот), соліста хорової капели "Мрія" Миколи Стахури та лауреатки всеукраїнських пісенних конкурсів Василини Кочмар.

Після завершення урочистої посвяти відбулися робочі зустрічі студентів-першокурсників з директором Інституту та деканами факультетів, а також з професорсько-викладацькими колективами випускових кафедр.