Під звуки Гаудеамусу

01.09.2017 13:46

1 вересня 2017 року на площі перед центральним корпусом університету відбулися урочистості з нагоди посвяти в студенти найстарішого торговельно-економічного університету України та одного з найстаріших у Центральній та Східній Європі – Львівського торговельно-економічного університету. Захід розпочався вшануванням хвилиною мовчання за загиблими героями Небесної сотні та учасників АТО, серед яких випускники університету Дмитро Кузьмін, Тарас Брус та Михайло Кварцяни, які героїчно загинули, захищаючи нашу незалежність.

Після урочистого відкриття заходу з вітальним словом виступив ректор університету, професор П.О. Куцик. У вітальному слові Петро Олексійович сказав: сьогодні перед Вами відкриваються двері найстарішого торговельно-економічного вищого навчального закладу України та Центральної і Східної Європи. Від сьогодні Ви – студенти Львівського торговельно-економічного університету. Перед Вами відкривається незвіданий світ Вашої майбутньої професії, попереду у Вас роки серйозної праці, результати якої визначать Ваше майбутнє. Ми віримо, що Ви оберете правильний шлях і досягнете успіху. Впевнений, що зерна науки зростуть у ваших юних душах урожаєм мудрості та натхнення. Нехай світлим, радісним і плідним буде кожен Ваш день, кожен крок проведений у стінах нашого університету.

Після виступу ректора, до вітального слова запрошується капелан університету, отець Роман.  У виступі священик побажав батькам терпіння, а першокурсникам – натхнення до навчання. Після зачитування молитви, він окропив присутніх святою водою.

Від імені викладачів першокурсників та гостей свята привітав декан факультету товарознавства, управління та сфери обслуговування, доцент В.В. Гаврилишин. У виступі Володимир Володимирович відзначив,  що для першокурсників настав чудовий час студентства,  період інтелектуального та особистісного зростання,  нових звершень і відкриттів. Декан факультету побажав першачкам не лише фахового зростання, а віднайти справжніх друзів серед своїх колег та професорсько-викладацького складу.

У свою чергу,  магістрантка університету Роксолана Годунько виголосила привітання і звернулася до ректора університету з проханням передати символічний ключ знань студентці І курсу Віті Соломці.  Після урочистої передачі ключа Віта висловила впевненість, що саме тут,  в одному з найстаріших торговельних вишів  – Львівському торговельно-економічному університеті – відкрита дорога до знань високого рівня. Від імені першокурсників вона пообіцяла з гідністю нести звання студента університету,  стати фахівцями своєї справи на благо України.

Після завершення урочистої посвяти студенти провели зустріч з директором Інституту та деканами факультетів. На зустрічі першокурсників ознайомили зі структурою навчального закладу, професорсько-викладацьким колективом, а також урочисто вручено  студентські квитки та залікові книжки.