Підведено підсумки IV Обласної учнівської олімпіади з основ економіки

21.04.2017 09:44

21 квітня 2017 року в університеті відбулася Підсумкова конференція за результатами IV Обласної учнівської олімпіади з основ економіки, яка проводилася з метою підвищення інтересу школярів Львівщини до поглибленого вивчення економічних дисциплін.   В Олімпіаді прийняли участь понад сорок учасників – учнів 12 загальноосвітніх шкіл м. Львова та Львівської області, що освоюють загальноосвітні програми з економіки.   Олімпіада проводилася у два етапи. І (заочний) етап складався з двох турів: перший тур - в on-line-режимі у вигляді відповідей на тестові завдання; завданням другого туру було написання наукового есе про актуальні для розвитку Львівщини соціально-економічні проблеми. За підсумками перших двох турів до виступу на Підсумковій конференції було запрошено вісім учасників, які представили свої доповіді з презентаціями.

Відкрив засідання конференції ректор університету, професор П. О. Куцик. З вітальним словом звернулися до учасників заходу проректор з наукової роботи університету, професор Б. Б. Семак, директор Інституту економіки та фінансів, доцент Т. О. Герасименко. Про можливості розвитку інтересу до економічних наук під час навчання в університеті розповіла завідувач кафедри економіки, професор Н.Г. Міценко. З презентацією про наукові досягнення студентів-економістів виступив голова студентського наукового товариства Інституту економіки та фінансів Андрій Ціцяла.

Школярі-переможці олімпіади представили результати своїх досліджень за чотирма тематичними напрямами, які були обговорені школярами, вчителями, студентами напряму підготовки «Економіка підприємства» та викладачами університету: імідж Львівщини як центру спорту та здорового способу життя; можливості реалізації творчих ініціатив навчання та особистісного розвитку молоді Львівщини; Львівщина - знаний у світі туристичний регіон; трудова міграція населення Львівщини за кордон: позитивні та негативні наслідки для розвитку області

Загалом за результатами виконання завдань олімпіади призові місця розподілилися наступним чином:

  • І місце -  Мала Г.Р.,
  • ІІ місце – Дацишин М.В., Лазорко О.П., Маковейчук А.Р.,
  • ІІІ місце – Грицина А.М., Мисів М.В., Глюз О.М., Чепа В.І.

Переможців та призерів олімпіади тепло привітав ректор університету, професор П.О. Куцик П.О. та урочисто вручив їм дипломи.

Слід відзначити, що призери олімпіади також отримали сертифікати, які надають право на знижку в оплаті навчання при вступі до університету.