ПОЕТЕСУ З МАРІУПОЛЯ ТЕПЛО ЗУСТРІЧАЛИ У ЛЬВОВІ

19.04.2017 14:48

18 квітня 2017 року в університеті відбулася зустріч з поетесою Оксаною Стоміною, яка представила збірку «По живому. Околовоенные дневники», видану в Маріуполі.

Авторами збірки є тридцять поетів і прозаїків. На зустрічі були присутні ректор університету, професор П. О. Куцик, проректор з навчально-виховної роботи, професор С. Д. Гелей, голова профкому, професор О. П. Тімченко, завідувач кафедри історії і політології, доцент Ю. В. Михальський та провідний фахівець ректорату Г. І. Вусик.

Маріупольчанка була приємно вражена теплим прийомом львівських викладачів. Вона порівняла Донбас з людиною, яка повисла над прірвою, вчепившись в рятівну руку побратима. І життя цієї людини напряму залежить від того, щоб побратим не розслабив пальці. І тому такі зустрічі, коли ситуацією на Донбасі щиро цікавляться галичани, дуже важливі. Вони додають сили тим, хто ніби маяк, освітлює шлях іншим і став символом Опору.

Сергій ЛАЩЕНКО,
журналіст ---------------------------                                                          

Львівський торговельно-економічний університет є одним із тих галицьких вишів, які не на словах, а на ділі втілюють у життя гасло «Схід і Захід разом». Зокрема, вибудував чудовий творчий міст з одним із найдавніших міст Донбасу – Бахмутом. Географія стосунків має непогану тенденцію. Навіть під час Великодніх свят не спостерігається затишшя у реалізації такої важливої під час війни програми «Схід і Захід разом».