Поїздка на митницю Галицько-волинського князівства

22.09.2021 11:07

21 вересня 2021 року студенти ОПП «Фінанси, банківська справа та страхування», «Фіскальне та митне адміністрування» за ініціативи доцентів кафедри фінансів, економічної безпеки, банківської справи та страхового бізнесу Андрейків Т. Я. та Мединської Т. В. провели тематичні лекційні заняття на території унікальної памятки культури і природи – скельній фортеці Тустань.

За участю гіда, студенти отримали інформацію про особливості та історичні факти наскельного міста-фортеці Тустань. Як відомо, Тустань була оборонним та адміністративним центром, а також митним пунктом на важливому соляному шляху, що вів з Дрогобича на Закарпаття та до Західної Європи.
Основну увагу гід акцентував на інформації щодо видів податків та мита, які на той час існували. Крім самої фортеці, студенти мали нагоду відвідати музей Тустані, в якому познайомилися з археологічними знахідками з фортеці, 3D-моделлю фортеці та подивились відеоролик про Тустань, дослідження і щорічний Фестиваль, а також кімнату воєводи ХІІІ ст.
Крім відвідин Тустані в с. Урич, студенти також відвідали надзвичайно красиве місце в с. Кам’янка – мертве озеро та відомий водоспад Кам’янка.