Практичне заняття у гіпермаркеті «Епіцентр К»

24.11.2017 10:18

23 листопада 2017 року на базі гіпермаркету «Епіцентр К» завідувач кафедри товарознавства та технології непродовольчих товарів, професор Л.В. Пелик провела практичне заняття у секції «Текстиль» для студентів спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» з дисципліни «Товарознавство текстильно-одягових товарів». На практичне заняття була запрошена менеджер з персоналу гіпермаркету «Епіцентр К» Світлана Мала.

Мета заняття – ознайомлення з сучасним видовим і внутрішньовидовим асортиментом текстильних товарів, що насамперед пов’язано з досягненням механічної та хімічної технології виробництва текстильних матеріалів.
Заняття почалося з майстер-класу «Асортимент поштучних текстильних виробів», який провела завідувач секції «Текстиль», випускниця університету Марія Литвин. Презентація напрацьованого професійного досвіду та взаємообміну під час проведення майстер-класу сприяло студентам вивчити особливості тканин різного волокнистого складу, зрозуміти вплив окремих технологічних процесів на формування структури асортименту текстильних виробів та їх основних споживних властивостей. Студенти навчились проводити ідентифікацію будь-якого виду текстильних товарів із визначення їх волокнистого складу, основних параметрів будови, встановлення способу основного, кінцевого і спеціального оброблення.
Завершилося заняття товарознавчим аналізом структури видового та внутрішньовидового асортименту текстильних товарів різного цільового призначення та волокнистого складу.