Презентація книги Аскольда Лозинського «Погляд на Україну»

12.03.2019 11:55

11 березня 2019 року в залі засідань вченої ради університету відбулася презентація книги А. Лозинського «Погляд на Україну з Нью-Йоркського зошита». Організатори заходу - ректорат університету та Наукове товариство ім. Т. Шевченка.

Відкрив захід директор НТШ у Львові, професор Роман Кушнір, який привітав гостя зі США і представив його присутнім.
Ректор, професор П. О. Куцик подякував гостю за візит у наш університет та вручив пам’ятні подарунки – медаль, викарбувану на честь 200-річчя заснування університету та книгу про історію нашого навчального закладу.
Аскольд Лозинський подякував за теплу зустріч і був щиро задоволений, що на презентації та обговоренні його книги є присутні як науковці різних інституцій, так студенти університету, яких він закликав читати та аналізувати викладені ним думки, погоджуватися чи не погоджуватися, але головне не бути байдужими.
Представлення книги А. Лозинського розпочав проректор з навчально-виховної роботи, професор С. Д. Гелей, який відзначив блискучий публіцистичний стиль автора та активну громадську позицію, яка власне і відбита у статтях, що складають дану працю. У обговоренні також взяли участь:
- голова Секретаріату Конгресу української інтелігенції, к.іст.н. Володимир Іванович Парубій; завідувач кафедри теорії держави і права ЛТЕУ, д.політ.н, професор Ігор Ярославович Вдовичин; завідувач кафедри історії і політології ЛТЕУ, к.іст.н., доцент Юрій Володимирович Михальський; завідувач кафедри радіомовлення і телебачення ЛНУ імені Івана Франка, д.філол.н., професор Василь Васильович Лизанчук; професор Львівської національної академії мистецтв Володимир Петрович Бадяк; голова історичного товариства «Літопис», доцент Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного Роман Богданович Мелех; провідний науковий співробітник Інституту українознавства імені І. Крип’якевича НАН України, письменник, д.іст.н. Петро Васильович Шкраб’юк; професор кафедри міжнародних економічних відносин ЛТЕУ Сергій Романович Семів.
Аскольд Лозинський подякував доповідачам та усім присутнім, хто взяв участь у даному заході. Він підкреслив, що ця книга – не є комерційним проектом, його ціль дарувати її всім тим, хто є небайдужим до майбутнього України, її демократичного розвитку та економічного добробуту.
Усіх учасників зустрічі вразила колоритність постаті А. Лозинського та його чудова українська мова, яку він гордо несе все своє життя та пишається цим.
Після завершення презентації, автор мав змогу підписати свою книгу всім бажаючим та поспілкуватися у неформальній обстановці.