Профорієнтація на Закарпатті

07.11.2017 10:04

Профорієнтаційна група факультету товарознавства, управління та сфери обслуговування університету нещодавно відвідала загальноосвітні та середні школи, найбільшої у Закарпатській області Тячівської міської об’єднаної територіальної громади.

Візит у Тячів став невипадковим, адже в стінах нашого університету в різні роки навчалося багато студентів, а чимало з них стали гордістю цього краю. Серед них, випускник 1996 року факультету товарознавства, управління та сфери обслуговування, а сьогодні заступник голови Тячівської міської ради Тіберій Степанович Мийсарош.
У перший день перебування у місті Тячів, міською радою, була організована екскурсія, під час якої викладачі та студенти ознайомилися з історією, культурою та традиціями міста, та оглянули римо-католицький костел св. Короля Іштвана (Степана), лютеранський парафіяльний будинок, реформатський костел (XIII – XVIII) з триярусною дзвіницею, греко-католицьку церкву Діви Марії (1852 р.), пам'ятник Тарасу Шевченку та бюст Лайоша Кошута.
Наступного дня відбулася офіційна зустріч представників факультету з керівництвом міста Тячів, а саме: мером Іваном Івановичем Ковачем, його заступником Тіберієм Степановичем Мийсарошем і начальником управління освіти, охорони здоров’я, культури, сім’ї, молоді та спорту міської ради Василем Михайловичем Кулею. Під час зустрічі міський голова розповів про створення і розвиток Тячівської міської об'єднаної територіальної громади, плани й перспективи діяльності, наголосив на важливості розвитку освітніх закладів громади та запросив відвідати, нещодавно відкритий, надсучасний спорткомплекс «Спортивна арена Тячів».
Тіберій Мийсарош представив особливу гордість міської ради – куточок міст-побратимів (Буча – Україна; Балмазуйварош, Вац, Боктоловрантгазо, Ясберень, Надькалло XVIII район Будапешта – Угорщина; Бардієво – Словакія; Негрешть-Оаш – Румунія; Тушин – Польща; Яблунков – Чехія) організований у сучасній сесійній залі.
Незабутні враження справила на представників факультету ТУСО екскурсія спорткомплексом «Спортивна арена Тячів». Тіберій Степанович особисто розповів про етапи зведення найсучаснішого комплексу, де тячівці та краяни зможуть розвиватися у різних видах спорту та отримувати нові здобутки.
Підчас теплої дружньої розмови, на згадку про зустріч, мер міста Іван Ковач вручив пам’ятні сувеніри від тячівської громади. В свою чергу, декан факультету, доцент Володимир Володимирович Гаврилишин висловив щиру подяку керівництву за можливість побувати в цьому чудовому місті та вручив його господарям нариси історії Львівського торговельно-економічного університету, пам’ятні медалі та монети до 200-річчя університету.
Після цього у актовій залі Тячівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 ім. В. Ґренджі-Донського відбулася зустріч учнів шкіл міста з викладачами та студентами факультету.
З історією і традиціями нашого вузу усіх учасників зібрання ознайомив декан факультету Володимир Гаврилишин.
Завідувач кафедри товарознавства і технології непродовольчих товарів, професор Леся Пелик ознайомила учнів Тячівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 ім. В. Ґренджі-Донського, Тячівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2, Тячівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів з угорською мовою навчання ім. Шімона Голлоші з умовами вступу до університету у 2018-2019 навчальному році, організацією навчальної та науково дослідної роботи.
Детальну інформацію про спеціальності нашого університету, і зокрема факультету надали заступники декана факультету, доценти Інна Донцова і Віра Лебединець та вручили кожному учню рекламні профорієнтаційні матеріали.
З особливим теплом, про свої студентські роки і навчання в університеті з учнями поділилися успішні бізнесмени Тячівщини: Іван Бринзяник, Василь Лозан, Михайло Бардар, Василь Федина, а також Ірини Мийсарош.
На завершення зустрічі провідний фахівець Посівнич Ольга та студенти факультету Дегнера Діана, Москаленко Інна, Лебединець Андрій та Шепа Едуард подарували всім присутнім декілька пісень, а також коротко розповіли про культурно-масові та спортивні заходи, які роблять навчання в університеті ще більше цікавим.
По закінченню зустрічі директор Тячівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 ім. В. Ґренджі-Донського Тетяна Іванівна Стойка ознайомила гостей з досягненнями школи. Особливі враження та емоції викликало відвідування створеної у стінах школи музею видатного українського письменника і громадського діяча В. Гренджі-Донського, який вписав неординарну сторінку в нашій історії, зокрема, написавши у 1923 році вірш «Плавле кача по Тисині», який сьогодні виконується як реквієм за загиблими учасниками війни на Сході України.
Викладачі та студенти факультету щиро вдячні керівництву міста Тячів, і особливо заступнику міського голови Тіберію Мийсарошу за гостинність, теплий прийом і нагоду зустрітися та поспілкуватися із майбутніми абітурієнтами.

P.S. Через декілька днів після візиту на адресу факультету надійшли Лист-подяка від випускників університету і Міська газета "Тячів" з інформацією про цей захід.