Реклама якісної освіти європейського зразка

15.03.2017 09:39

9-12 березня 2017 року делегація університету у складі першого проректора, професора М. Ю. Барни, директора Центру міжнародної освіти та співпраці Т. М. Штанько та доцента кафедри туризму та готельно-ресторанної справи, доцента І. М.Мельник перебувала у Варшаві (Республіка Польща) для участі у роботі XXVII Міжнародного освітнього салону «Перспективи 2017» з метою популяризації української освіти. Слід відзначити, що участь у міжнародному форумі крім Львівського торговельно-економічного університету Україну представляли лише десять вишів.

9 березня відбулася зустріч української делегації з Послом України в Республіці Польща паном Андрієм Дещицею та першим секретарем посольства Наталією Житарюк. На Зустрічі сторони обговорили перспективи популяризації української освіти серед польської молоді та важливість програм обміну між студентами з України та Польщі. Сторонами відзначено, що програми академічної мобільності дають можливість українській молоді інтегруватися у європейське суспільство, а студентам з Європи краще пізнавати та відкривати для себе Україну.
Крім того, з нагоди 203-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка, працівники Посольства України в Польщі разом з українською громадою та представниками українських вишів – учасниками освітнього салону (в тому числі і делегація нашого університету) спільно вшанували пам'ять Великого Кобзаря. У сквері ім. Тараса Шевченка у Варшаві відбулася церемонія покладання квітів до пам’ятника визначного українського поета. Учасники акції відзначали про силу пророчих рядків великого письменника – символу незламності та незалежності українського народу!