Ректора Університету обрано дійсним членом Наукового товариства ім. Шевченка

09.12.2019 15:42

Ректор найдавнішого в Україні вищого економічного навчального закладу Петро Куцик – дійсний член Наукового товариства ім. Шевченка

Проф. Куцик П. О. зарекомендував себе як відомий фахівець в царині економічних наук, як один із кращих сертифікованих практикуючих аудиторів. Він автор понад 300 наукових і навчально-методичних праць, автор та співавтор 15 підручників і посібників та 16 монографій. Під його керівництвом захищено 12 кандидатських дисертацій. Багато років удосконалює методологію бухгалтерського обліку та фінансової звітності на підприємствах України, методику аналізу та контролю в управлінні підприємствами основних галузей економіки і споживчої кооперації.
З появою проф. П. Куцика на посаді голови економічної комісії НТШ, значно активізувалася її робота. Фактично, він відновив її діяльність з нуля. Зараз комісія налічує близько 30 осіб. Вона уже встигла запустити роботу економічного семінару, провести декілька наукових конференцій, випустити два томи "Економічного збірника НТШ".
Наприкінці січня 2018 року Петро Олексійович виступив на засіданні Наукової ради НТШ з доповіддю "Проблеми і напрями модернізації національної економіки України", яка отримала широкий резонанс. Згодом ця доповідь під назвою "Проблемні аспекти розвитку економіки України та напрями її модернізації" була опублікована у "Віснику НТШ".
Проф. П. Куцик активно сприяє діяльності НТШ, бере участь в усіх масштабних проектах цієї важливої інституції.
Обрання Заслуженого діяча науки і техніки України, ректора Львівського торговельно-економічного університету, проф. Куцика Петра Олексійовича дійсним членом Наукового товариства ім. Шевченка не тільки піднесе авторитет відомого вченого та університету, який він очолює, а й сприятиме активізації роботи економічної комісії НТШ.