Секційні засідання на факультеті МЕВ та ІТ

19.06.2020 16:12

19 червня 2020 року в дистанційному режимі відбулося засідання секцій науково-практичної конференції “Сучасні напрями розвитку економіки, підприємництва, технологій та їх правового забезпечення” на факультеті міжнародних економічних відносин та інформаційних технологій:

  • - “Міжнародні економічні відносини та маркетинг” (під спільним головуванням  проф. В. Шевчука та проф. Ю. Дайновського). Заслухано низку доповідей, що допомагають зрозуміти сучасний стан української економіки та сценарії її розвитку в найближчі два-три роки. Також обговорені питання, які стосувались екологічних аспектів  у маркетингу, основних трендів запровадження сучасних цифрових технологій, новітніх маркетингових трендів в інтернет-торгівлі, актуальних програм споживчої лояльності у сфері готельних послуг та сучасних стратегій у міжнародних готельних мережах. За матеріалами обговорення плануються публікації у фахових українських та зарубіжних виданнях.
  • - “Іноземні мови” (голова – доц. Н. Ковалик), де акцентувалося на інтегративному підході до викладання іноземної мови у навчальному закладі, в якому пріоритетним є викладання дисциплін економічного спрямування. Було презентовано доповіді на тематику кількісних методів у лінгвістиці; термінологічних словосполучень маркетингу та їх комунікативно-прагматичних особливостях у французькій мові; історичних, стилістичних, ономасіологічних та когнітивних факторах в квантитативній дослідницькій парадигмі; семантики англійських префіксальних дієслів у гуманітарних науках; спілкування у галицькій родині; українського дискурсу у творчості Карела Запа; функціонально-прагматичних особливостей демінутивів у сучасній іспанській мові.
  • - “Вища, математика, кількісні методи та комп’ютерні науки” (співголови – проф. А. Пілявський, доц. А. Костенко), присвяченій актуальним питанням аналізу можливостей сучасних мультимедійних технологій при перевірці знань; онлайн-навчанню користувачів системи моніторингу регіональних синтетичних індикаторів якості життя; сучасним технологіям у рекламі і PR; моделюванню оптимальної стратегії розвитку економічної системи; системі верифікації програм на мові Python; особливостям визначення даних у сучасних СКБД; SEO-оптимізації як ефективному інструменту просування сайту. Участь у цій секції взяли колеги з Познанського університету економіки та бізнесу (Польща) проф. А. Мариняк та Ю. Булгакова, їх доповіді були присвячені логістичним проблемам в умовах епідемічних загроз (таких як коронавірус) та застосуванню технології блокчейн в управлінні ланцюгом поставок.