Семінар з впровадження системи “НАССР”

05.04.2019 14:17

4 квітня 2019 року на базі університету відбувся семінар-тренінг для керівництва Львівської обласної спілки споживчих товариств на тему “Система управління безпечністю продуктів харчування НАССР (ISO 22000)”.

Відкрив захід вітальним словом ректор університету, професор Петро Куцик. Також до учасників семінару звернувся голова Львівської облспоживспілки, к.е.н. Михайло Ванівський. Обидва доповідачі відзначили виняткову важливість та нагальність впровадження системи НАССР у практичну діяльність кооперативних підприємств з огляду на перспективи інтегрування України в економічний простір ЄС.
Перед учасниками семінару виступили провідні вчені університету та фахівці Держстандарту.
Професор кафедри товарознавства, технологій і управління якістю харчових продуктів, д. т. н. Тетяна Лозова виклала загальні положення та зміст системи НАССР, а також детально висвітлила її програми-передумови та їх роль у гарантуванні безпечності харчових продуктів.
Доцент кафедри митного і технічного регулювання, к. с-г. н.  Галина Шестопал подала учасникам тренінгу детальний огляд чинної законодавчої бази, яка регулює процес впровадження системи безпечності харчових продуктів, і поетапно виклала хід розроблення постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР.
Заступник генерального директора з питань оцінки відповідності ДП “Львівський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації” Роксолана Шлюз основний акцент зробила на практичних аспектах впровадження  системи  управління безпечністю харчових продуктів НАССР на підприємствах різного типу.
За результатами проведення семінару-тренінгу для керівників та фахівців споживчої кооперації будуть складені та опубліковані методичні рекомендації.