Спільне засідання студентського наукового гуртка “Сучасний простір економічних досліджень” та молодих вчених

26.05.2023 19:20

25 травня 2023 року за ініціативи доц. Перепьолкіної О. О. та проф. Мульскої О. П. відбулося спільне засідання студентського наукового гуртка кафедри економіки ЛТЕУ “Сучасний простір економічних досліджень”, Наукового товариства молодих вчених університету, а також аспірантів і молодих вчених ДУ “Інститут регіональних досліджень імені М. І. Долішнього НАН України”.

Спільне засідання у формі семінару на тему “Соціологічні дослідження: теоретичні основи та практична реалізація” провела А. О. Максименко, кандидат соціологічних наук, старший науковий співробітник ДУ “Інститут регіональних досліджень імені М. І. Долішнього НАН України”.
Учасники ознайомилися з видами соціологічних досліджень, зі складанням програми соціологічного дослідження та правилами формулювання запитань. Під час семінару присутні взяли участь в онлайн-опитуванні; жвава дискусія розгорнулась стосовно відповідності запитань анкети принципам однозначності, стислості та валідності.
Знання та навички, отримані та поглиблені під час засідання, сприятимуть підвищенню рівня організації наукових досліджень, які проводять як студенти, так і аспіранти та молоді вчені.