Спільнота споживачів: виклики 2022 – рішення 2023

15.03.2023 09:01

14 березня 2023 року професор кафедри товарознавства, митної справи та управління Доманцевич Н.І. взяла участь у роботі круглого столу з нагоди Всесвітнього дня споживачів у Державному торговельно-економічному університеті (м. Київ) на тему "Спільнота споживачів: виклики 2022 – рішення 2023".

На засіданні обговорено: захист прав споживачів: виклики воєнного часу; законопроєкт про захист прав споживачів – наближення до європейських принципів чи віддалення євроінтеграції; гарантії безпечності та якості в епоху диджиталізації та електронної комерції; експертиза товарів та послуг; ринковий нагляд: як забезпечити результативність; споживчі тренди світу в Україні: транспарентність, інклюзивність, сталість споживання, екологічність; адаптація споживачів до стрімкого переходу економіки на «чисту» енергію; роль молоді в розвитку системи захисту прав споживачів.
Загалом участь у круглому столі взяли 208 учасників, які представляли громадські організації, органи влади, бізнес, науковців та освітян.