Споживча кооперація України у військовий час: проблеми та перспективи розвитку

06.01.2023 12:51

5 січня 2023 року в університеті в онлайн-режимі відбулося засідання круглого столу на тему «Розвиток споживчої кооперації України в умовах військового часу та у поствоєнний період: проблеми, виклики та перспективи».

Організатор заходу – Центр кооперативної науки та освіти Львівського торговельно-економічного університету.
У  засіданні круглого столу взяли участь професорсько-викладацький склад та аспіранти кафедри економіки, кафедри обліку контролю, аналізу та оподаткування, кафедри підприємництва, торгівлі та логістики, кафедри міжнародних економічних відносин, а також студенти.
Відкрив засідання директор Центру кооперативної науки та освіти, проф. Семів С.Р., представивши доповідь на тему «Розвиток споживчої кооперації як чинник відновлення української економіки у поствоєнний період».
З доповіддю "Кооперативне підприємництво в умовах війни" перед присутніми виступив голова правління спілки споживчих товариств Львівської області, к.е.н. Ванівський М.М.
Після цього учасники круглого столу обговорили питання, пов’язані із викликами та загрозами, які виникли перед споживчою кооперацією України під час військового стану. Головна дискусія розгорнулася навколо визначення першочергових напрямів діяльності споживчої кооперації та інших видів кооперативів в умовах повномасштабної агресії, пріоритетних завдань та перспектив участі споживчої, аграрної та інших видів кооперації у післявоєнній відбудові української економіки. Виступи учасників дискусії викликали жваве обговорення і питання зі сторони присутніх аспірантів. Учасники круглого столу визначили перспективні напрями подальших досліджень для молодих вчених щодо даної проблематики.
За результатами круглого столу заплановано опублікувати статті у фахових наукових виданнях.