Сталий розвиток туризму на засадах партнерства: освіта, наука, практика

01.11.2018 09:36

31 жовтня – 1 листопада 2018 року на базі університету відбулася І міжнародна науково-практична конференція на тему "Сталий розвиток туризму на засадах партнерства: освіта, наука, практика", участь в якій взяли понад 200 науковців та практиків сфери туризму з різних куточків України, а також Польщі, Грузії, Азербайджану, Молдови та Латвії.

Організатори заходу – Укркоопспілка, Національна туристична організація України, Львівський торговельно-економічний університет, Полтавський університет економіки і торгівлі, Вроцлавський економічний університет (Польща), Варшавський університет сільського господарства (Польща), Вища школа менеджменту інформаційних систем (Латвія), Кооперативно-торговий університет Молдови, Азербайджанський університет кооперації, Батумський державний університет імені Шота Руставелі (Грузія).
Відкрив науковий захід ректор університету, професор П.О. Куцик. У виступі Петро Олексійович привітав учасників у стінах одного з найстаріших торговельно-економічних закладів вищої освіти у Європі та закликав  до активної наукової дискусії й обговорення актуальних теоретичних і практичних проблем сфери туризму.
Робота конференції проходила за такими пленарними засіданнями: туризм як складова сталого розвитку національної економіки (модератор – експерт з розвитку туристичних дестинацій, доцент Наталія Тягунова); міжнародний досвід сталого розвитку туризму: тенденції та перспективи; інклюзивний туризм (модератор – проректор з наукової роботи університету, професор Богдан Семак,): доступність відпочинку для осіб з інвалідністю (модератор – доцент кафедри менеджменту Полтавського університету економіки і торгівлі Яніна Барибіна); бренд міста як синергія влади, бізнесу та громади (модератор – начальник управління туризму Львівської міської ради Ліна Остапчук); розвиток туристичних дестинацій України: соціально-культурні, економічні, маркетингові та управлінські аспекти (модератор – завідувач кафедри маркетингу Державного університету телекомунікацій, професор Олена Виноградова); актуальні проблеми підготовки фахівців для туризму та індустрії гостинності (модератор – завідувач кафедри міжнародного туризму Київського університету культури, професор Володимир Антоненко,).
Наукова дискусія на секційних засіданнях конференції відбулася за такими тематичними напрямами: розвиток туризму та туристичних дестинацій України: маркетингові, управлінські, фінансово-економічні та нормативно-правові аспекти; туристичні тренди: інновації та інноваційні технології; світова практика сталого розвитку туризму: тенденції та перспективи; мережа знань в туризмі: партнерство освіти, науки та практики; застосування цифрових технологій в туризмі.
За результатами конференції видано збірник тез доповідей учасників конференції, який містить 104 наукові публікації від 159 авторів.